EkonomiGenelTürkiye

Emekli ve Memur Maaşlarına İlişkin Zam Tablosu Açıklandı

Son dakika haberi: Emekli maaşları ve memur maaşlarına rekor zam!

Emekli maaşlarının ve memur maaşlarının ne kadar zamlandığı belirlendi!

Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre emekli maaşları ve memur maaşları için yeni hesaplama tablosu ortaya çıktı.

Emekli maaşı ek zam çalışmaları

Emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmalar yürütülüyor. Taslak çalışmanın tamamlanmasının ardından düzenleme kamuoyuyla paylaşılacak.

Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, “En düşük emekli maaşı” için bütçe çalışmaları devam ediyor. Bu düzenlemenin Ekim veya Kasım ayında hayata geçirilmesi bekleniyor.

15,5 milyon emekliye özel ikramiye görüşülüyor

Ayrıca, Türkiye’de 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi ile 2,7 milyon memur emeklisi için Cumhuriyet Bayramı’na özel bir defaya mahsus emekli ikramiyesi ödemesi gündemde. Ancak, bütçe çalışmalarının mali disiplini bozmadan gerçekleşmesi için Bakanlık titizlikle çalışıyor. Örneğin, 5.000 TL’lik bir ikramiye ödemesi 90 milyar TL’lik bir maliyeti beraberinde getiriyor.

2023 yılı enflasyon beklentisi revize edildi

Merkez Bankası’nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, 2023 yılı enflasyon beklentisi yüzde 67,22 olarak revize edildi. Bu rakamlara göre, Tüketici Fiyat Endeksi 1.886,99 seviyesine yükselecek ve 6 aylık enflasyon oranı yüzde 39,61’e ulaşacak. Bu beklentilere bağlı olarak, emekli maaşları ve memur maaşları için yeni zam tablosu belirlendi.

2024 yılında toplu sözleşme zam oranları

Geçtiğimiz ay tamamlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda, 2024 yılında memur maaşları için yüzde 15 zam kararı alındı. Toplu sözleşme zammı, yılın ilk yarısında yüzde 10, ikinci yarısında ise yüzde 6 olarak belirlendi. 2025 yılında ise yüzde 5 zam yapılacak.

Emekli ve memur maaşlarına göre zam tablosu

Yüzde 67,22’lik enflasyon beklentisi ve yüzde 15’lik toplu sözleşme zamı dikkate alınarak, emekli maaşları ve memur maaşları için zam tablosu şu şekildedir:

– 2023 yılı enflasyon beklentisi: %67,226
– Aylık enflasyon beklentisi: %39,61
– SSK ve Bağ-Kur emekli zammı (refah payı hariç): %39,61
– Temmuz 2023 toplu sözleşme zamı: %6
– Ocak 2024 toplu sözleşme zamı: %15
– Memur enflasyon farkı: %31,71
– Memur zam oranı: %51,46

Emekli ve memur maaşları Ocak 2024’te ne kadar olacak?

Yüzde 15’lik toplu sözleşme zamı ve Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonucunda hesaplanan yüzde 31,71’lik enflasyon farkına göre, memur maaşları, emekli maaşları, 65 yaş maaşı, engelli maaşı ve engelli bakım maaşı şu şekilde hesaplanmaktadır:

[Tablo burada yer alacaktır.]

Son dakika haberi: Emekli maaşları ve memur maaşları zam tablosu belirlendi! Herkes merakla zam oranlarını bekliyor. İşte emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın detayları…

Emekli ve Memur Maaşlarına İlişkin Zam Tablosu Açıklandı

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.