EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 17,1 Milyon İkramiye Tarihi Kesinleşti! Hesaplara O Gün Yatırılacak

Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 Bin TL Ödeme: Yeni Gelişmeler Nelerdir?

TÜM EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamasıyla duyurulan emeklilere bir defaya mahsus ödenecek 5 bin lira ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasında belirtildiği gibi, bu ödeme çalışan emekliler dışında tüm emekliler tarafından kullanılabilecek.

EMEKLİLERE 5 BİN TL ÖDEMESİ NE ZAMAN?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi’ önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi. Ardından ek madde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylandı. Kasım ayının ilk yarısında başlamak üzere, bu bir defaya mahsus 5 bin TL ödemesi emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİLER TEPKİLİ

Bu yeni gelişme, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL ile geçinme mücadelesi veren emekliler tarafından hayal kırıklığına neden oldu. Emekliler, maaşlarına zam yapılmasını beklerken, sadece bir defaya mahsus olarak verilecek 5 bin TL’lik ödemeyle tatmin olamayacaklarını belirtti. Ayrıca, geçinemediği için çalışmak zorunda olan emekliler de bu düzenlemeden yararlanamayacak olmalarına tepki gösterdi.

Emeklilere 17,1 Milyon İkramiye Tarihi Kesinleşti! Hesaplara O Gün Yatırılacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.