EkonomiGenelTürkiye

“CİMER’den Müjdeli Haber: e-Devlet’ten 13 Yıl Geriye Dönük Kredi Kartı Aidatı İadesi!”

**CİMER Resmi Açıklama ile Kredi Kartı Aidatı İadesi Gerçekleşiyor mu?**

Son zamanlarda maalesef internet üzerinde dolandırıcılık girişimleri tekrar artarken, dolandırıcılar vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirerek mağduriyet yaratmaktadır. Bu tür girişimler arasında en sık karşılaşılanlardan biri ise kredi kartı dolandırıcılığıdır. CİMER, sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında bir açıklama yapmıştır.

**CUMHURBAŞKANLIĞI CİMER E-DEVLET KREDİ KARTI PARA İADESİ YAPILIR MI?**

Son dönemde CİMER üzerinden vatandaşlara kredi kartı para iadesiyle ilgili mesajlar gönderilmesi üzerine yapılan açıklamada “Son 13 yıla dönük kart aidatı iade başvurusu” adı altında kredi kartı bilgileri talep edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimlerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir.

Söz konusu sitelere erişimin engellenmesi ve bu sahtecilik girişimleriyle ilgili sorumluların adalete hesap vermesi için gerekli işlemler yapılmıştır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen aldatıcı sitelere kesinlikle itibar edilmemesi önemlidir.

**KREDİ KARTI AİDAT PARASI YILLIK İŞLETİM ÜCRETİ PARA İADESİ DOLANDIRICILIĞI NASIL YAPILIYOR?**

Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden kurulan bir tuzağa düşmektedir. Sahte hesaplar oluşturan dolandırıcılar, CİMER, Gelir İdaresi Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı veya TÜRKİYE GOV TR e-Devlet gibi resmi isimler kullanarak sahte siteler oluştururlar. Bu sahte siteler gerçek site gibi gösterilmektedir.

Vatandaşlar sahte site linkine tıkladıklarında sahte siteye yönlendirilir ve burada istenen bilgileri girmeleri istenir. Bu sırada sahte sitenin virüsü sayesinde vatandaşın girdiği tüm bilgiler kopyalanır ve vatandaş şifreyi girdikçe dolandırıcılara şifre bilgilerini de vererek tüm bankacılık bilgilerinin ele geçirilmesine neden olur. Dolandırıcılar, kredi kartı ve kredi bilgilerini ele geçirerek hesapları boşaltırlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.