EkonomiGenelTürkiye

Yeni Dönem Başladı! Son Dakika Borsa Duyurusu

## Borsa İstanbul Açılış Seansında Değişiklikler Yapıldı

Borsa İstanbul, yakın zamanda açılış seansı işleyişinde bazı değişiklikler yapılacağını duyurdu. 25 Eylül’den itibaren yürürlüğe giren bu değişikliklerin detayları da belirlendi.

### Son 5 Dakikada Değişiklikler
İlk olarak, pay piyasasında yapılan değişiklikle ilgili olarak, payların açılış seansının emir toplama aşamasında son 5 dakikası hariç olmak üzere fiyatlarda kötüleştirme, miktarın azaltılması ve emir iptali gibi işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Ayrıca, açıklamaya göre, açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında ise açılış seansının emir toplama aşamasının tümünde emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı yapılabilme kararı alındı. Bu kararın bugünden itibaren geçerli olduğu ifade edilirken, VİOP tarafından da düzenlemeler yapıldı. Sözleşme açılış seansının emir toplama süresinde emirlerde iptal, fiyat kötüleştirme ve miktarın azaltılması gibi işlemler gerçekleştirilebilecek.

### Yıldız ve Ana Pazar’da Açılış Seansı
Kararın devamında, pay piyasasıyla ilgili olarak Yıldız ve Ana Pazar’da açılış seansına dahil olan pay dışındaki sermaye piyasası araçlarında açılış seansında piyasa ve piyasadan her türlü emirlerin iletilmesine kadar verildiği belirtildi.

### BIST 100’de İlk Yarı Nasıl Geçti?
Borsayı tercih eden yatırımcılar, anlık olarak günün durumunu merak ediyorlar. Son rakamlara göre, BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseliş kaydetti. 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 200,20 puan artarak 8.239,38’e çıktı. İşlem hacmi ise 74,8 milyar TL olarak belirtildi.

Yeni Dönem Başladı! Son Dakika Borsa Duyurusu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.