EkonomiGenelTürkiye

Araç Sahiplerine Kötü Haber: 90 Gün Sonra 689 TL Zam Geliyor!

Araç sahipleri için kötü haber: 90 gün sonra 678 TL zam geliyor

2024 yeniden değerleme oranı ve gelecek zam oranları

Araç sahipleri, yüksek akaryakıt fiyatlarıyla, kasko ve sigorta ücretlerindeki artışlarla mücadele ederken, bir kötü haber daha aldılar. Son dakika haberine göre, TÜVTÜRK muayene ücretine zam yapılacak.

2024 yeniden değerleme oranı ne olacak?

Dünya Gazetesi yazarı Naki Bakır’ın yazısına göre, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarına göre 2024 yeniden değerleme oranı hesaplandı. Bu hesaplamaya göre, devletin vergi, harç ve para cezaları, araç muayene ücretleri, Gelir Vergisi tarife dilimleri, Özel İletişim Vergisi (deprem vergisi olarak da bilinir), trafik cezaları ve idari cezaların yaklaşık olarak %60 oranında zamlandığı ortaya çıktı.

2024 TÜVTÜRK araç muayene ücreti zammı ne kadar olacak?

Yeniden değerleme oranına göre zam alacak ücretler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), damga vergisi, ÖTV, ehliyet ve pasaport harçları ile birlikte araç muayene ücreti de yer alıyor. Eğer söz konusu zam yasalaşırsa, araç muayene ücretine %60 oranında zam gelecek ve 1.149 TL olan muayene ücreti 689 TL artarak toplamda 1.838 TL’ye yükselecek. Bu zam, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Araç sahipleri, bu artışlar nedeniyle ödedikleri miktarlarda yaşanan yükselişten şikayetçi. Yaklaşık 90 gün sonra uygulanacak bu zamın gerçekleşmesi durumunda, araç sahipleri daha da fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: 90 Gün Sonra 689 TL Zam Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.