EkonomiGenelTürkiye

Emekli aylığına zam müjdesi: SSK ve BAĞ-KUR için yüzde 31,92 ek zam ve yüzde 5 refah payı Ekim ayında!

Emeklilere Rekor Zamlı Maaş Müjdesi

Emekli Maaşlarında Kök Aylık Krizi Çözülüyor

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika kararı az önce duyuruldu. Kök aylık krizi nihayet çözüldü. AK Parti hükümeti emeklinin gönlünü alacak yeni çalışmasına start verdi. 16 milyon emekli vatandaş sevinçten adeta bayram edecek. Çünkü bu defa kök maaş üzerinden zam geliyor. Emekliler Ekim ayından itibaren yeni maaşlarını almaya başlayacak. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Kök aylığa ne kadar zam geliyor? Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde.

Son Dakika Haberleri: Emekli Maaşı Zammı Geliyor

16 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Temmuz ayı emekli maaş zammı gündemde önemli yer kaplamaya devam ederken Ocak ayı içinde geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte Ocak ayı maaş zammı hesaplamaları yapılıyor. Emekli maaş zammı konusunda uzmanlardan çok önemli değerlendirmeler var. Milyonlarca emekli sevinçten havalara uçacak. Çünkü bu defa kök aylığa da rekor zam geliyor. Emekliyi sevindirecek gelişme Az önce açıklandı. Ekim ayından itibaren en düşük emekli maaşı değişecek. Ayrıca Ocak ayı emekli maaş zammı ile ilgili ipuçları da ortaya çıktı. Peki 2024 emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşlarına Ocak ayında ne kadar zam geliyor?

Emekli Maaş Zammı İçin İlk İpucu

Merakla beklenen Temmuz ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Buna göre aylık enflasyon %9,49 oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına da doğrudan etki ediyor. O nedenle de açıklanan enflasyon verileri yakından takip ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun enflasyonu açıklaması ile birlikte maaş zammı hesaplamaları da başladı. 7.500, 7.600, 7.700, 8.000, 8.500, 9.000, 9.500 TL maaş alanlar için güzel haberler var. Çünkü 2024 Ocak emekli maaş zammı için veriler netleşiyor. Milyonlarca emeklinin maaşı rekor düzeyde zam alacak. Ayrıca en düşük emekli maaşına zam müjdesi de geldi.

Emekliye En Az %31.92 Zam

7.500, 7.600, 7.700, 8.000, 8.500, 9.000, 9.500 TL maaş alanlar 2024 Ocak emekli maaş zammı ne kadar olacak sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan veriler ışığında uzmanlar yeni maaş zammı hesaplamalarını yapmaya başladı. Konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Buna göre Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminlerinden yola çıkan uzmanlar emekli maaşlarına en az %31.92 oranında zam beklemeye başladı.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için bu zam doğrudan maaşlara yansıyacak. Ancak buna ek olarak refah payı zammının da verilmesi gündemde. Her 6 ayda bir enflasyon artı refah faiz alma alan emekliler Ocak ayında rahat bir nefes alma fırsatı bulacak gibi görünüyor. Verilecek olan refah payı ile birlikte emeklilik Ocak zammının en az %40 olacağı tahmin ediliyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin yanı sıra memur emeklisine de aynı oranda artış yapılacağı tahminler arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşına Ekim’de Ara Zam Bekleniyor

Diğer yandan ünlü SGK uzmanı Özgür Erdursun da bomba açıklamalar yaptı. En düşük emekli maaşına Temmuz ayında zam yapılmadığını hatırlatan Özgür Erdursun, Ekim ayını işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Mart ayında en düşük emekli maaşına ek zam kararı aldığını hatırlatan SGK uzmanı, benzer bir düzenlemenin Ekim ayında da devreye alınabileceğini söyledi.

Yine yaklaşan yerel seçimleri de işaret eden SGK uzmanı, emeklilerin rekor zamma hazırlıklı olmasını istedi. Çünkü yerel seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklinin gönlünü almak istiyor.

Emekli aylığına zam müjdesi: SSK ve BAĞ-KUR için yüzde 31,92 ek zam ve yüzde 5 refah payı Ekim ayında!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.