EkonomiGenelTürkiye

MEB’den Yeni Düzenleme: Sınavlar İle İlgili Son Gelişmeler!

**Yeni Düzenleme İle Liselerdeki Sınav Sistemi Değişti**

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından lise sınavlarının düzenlenme şekli yeniden düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu yeni yönetmelikle birlikte liselerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleriyle yapılmaya başlanacak.

**Yazılı Yoklama Şeklinde Yapılacak Sınavlar**

Önceden bir dersin sınavı test usulüyle yapılabilme uygulamasına son verilen yönetmeliğe göre, öğrencilerin sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Artık sınavlar, öğrencinin yanıtlarını oluşturduğu, farklı bilişsel düzeylerdeki kazanımları ölçen yazılı yoklama şeklinde gerçekleştirilecek.

**Türk Dili ve Edebiyatı Dersleri İçin Yeni Düzenlemeler**

Yeni düzenlemeyle birlikte Türk dili ve edebiyatı dersi sınavları da değişikliğe uğradı. Bu derslerin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yapılacak. Artık Türk dili ve edebiyatı ders sınavları da yabancı dilde 4 dil becerisini ölçen sınav usulüne göre gerçekleştirilecek.

**Sosyal Sorumluluk Programı ve E-Portfolyo Uygulaması**

Yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sosyal sorumluluk programı kapsamındaki çalışmalara katılımları ve bu çalışmaların sertifika veya belgeye dayalı

MEB'den Yeni Düzenleme: Sınavlar İle İlgili Son Gelişmeler!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.