EkonomiGenelTürkiye

Uygun Fiyatlı Telefonlar İçin Gençlere Vergi Muafiyeti! Detaylar İçin Bakanın Açıklamasını İnceleyin.

VERGİSİZ TELEFON İMKANI İÇİN BEKLEYİŞ

Gençler, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sözleri arasında yer alan vergisiz telefon imkanının kendilerine sunulmasını bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu konuda yoğun bir çalışma yapıldığı duyurulmuştu. Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılan bir açıklama ile gençlere vergisiz telefon şartlarının belirlendiği duyuruldu.

VERGİSİZ TELEFON MÜJDESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlere vergisiz telefon imkanı sunulacağını belirterek, “Gençlere yönelik vergisiz telefon ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler tamamlandığında Cumhurbaşkanımızın açıklama yapması planlanıyor. Tahminime göre, bu müjdeyi gençlerimize 1-2 hafta içerisinde duyurmuş oluruz. Böylece kamuoyu da yeni imkanın detaylarını öğrenmiş olacak.”

Türkiye’nin genç nüfusunun yüksek olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ülkemizin yaş ortalaması 33. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Üniversitelerimizde örgün eğitim gören milyonlarca genç var. Bu gençlere verdiğimiz sözler var ve adım adım bu sözleri yerine getireceğiz. Seçimler yeni geride kaldı ve sözlerimizi yerine getirmek için 5 yıl süremiz var. Ancak Cumhurbaşkanımız, bu sözlerin en kısa sürede yerine getirilmesi için talimatlar veriyor. Amacımız, milletimize verdiğimiz sözleri en kısa sürede tutmaktır” şeklinde konuştu.

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ ALINABİLECEK?

Gençlerin hangi cep telefonlarını aldıklarında vergiden muaf olacakları hakkında henüz resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak Türkiye’de genç nüfusun fazla olması nedeniyle ithalatı artırıp cari açığı etkileyecek olan bu uygulamaya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek karşı çıkıyor. Bunun yerine, gençlere ithalat ürünü olmayan yerli üretim cihazlarda vergisiz satın alma imkanı sunulması düşünülüyor. Bu konuda bakanlıklar arasında görüşmeler devam ederken, hesaplamalar da yapılmaktadır. Devletin vazgeçeceği tahmini vergi miktarı hesaplanarak, alınabilecek cep telefonlarına sınırlama getirilebilecektir.

Uygun Fiyatlı Telefonlar İçin Gençlere Vergi Muafiyeti! Detaylar İçin Bakanın Açıklamasını İnceleyin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.