EkonomiGenelTürkiye

İslam Memiş’ten 1 Aylık Piyasa Tahmini: Altın, Dolar ve Borsa!

MERKEZ BANKASI TARAFINDAN ALINAN FAİZ KARARI VE EKONOMİNİN GELECEĞİ

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu’ndan (PPK) sert bir faiz kararı çıktı. Politika faizi, Ağustos 2023 toplantısında yüzde 25’e yükseltildi. Bu kararın ardından Türk lirası, yabancı para birimleri karşısında değerlenerek piyasalarda büyük bir etki yarattı. Peki, bundan sonra neler olacak?

1. AY İÇİNDE BEKLENTİLER

Ekonomiyle ilgili gelecek süreç hakkında bilgiler veren Finans Analisti İslam Memiş, bu dönemde temkinli olunması gerektiğini vurguluyor. Kararın, Türkiye ekonomisinde güven artışına neden olduğunu söyleyen Memiş, bu durumun Türkiye’nin risk priminde bir miktar düşüşe sebep olacağını belirtiyor. Ayrıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu yükselteceği de öngörülüyor. Bununla birlikte mevduat faizlerine olan talebin artması bekleniyor. Döviz, altın ve borsa piyasaları ise bir süre daha istikrarlı bir seyir izleyecektir.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

İslam Memiş, geçtiğimiz bir ay içinde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek önemli bir uyarıda bulunuyor. Türk ekonomisinin içeride olumlu bir yönde ilerlemeye başladığını ancak dış etkilere karşı hala kırılgan olduğumuzu söylüyor. Çin’deki şirket iflasları, Kuzey Kore’nin füze denemeleri, Rusya-Ukrayna arasındaki belirsizlik, resesyon ve derin belirsizlikler gibi küresel piyasaları etkileyen faktörlerin henüz tam olarak fiyatlanmadığını ifade ediyor. Yolculuğumuz uzun ve zorlu olacak. Şu anki durumumuz ise bir ay önceki seviyelerde olduğumuz anlamına geliyor. Yani, henüz bir değişiklik yok.

GELECEK HAFTALARDA BEKLENTİLER

Gelecek haftadan itibaren piyasalarda yaşanabilecek gelişmelere dair düşüncelerini paylaşan İslam Memiş, bu dönemde bekle ve gör stratejisinin daha makul olduğunu söylüyor. Özellikle dolar kuru ve altın fiyatlarındaki hareketlerin daha yakından takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Not: Bu makalede yer alan değerlendirmeler, uzmanın kişisel görüşleridir ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

İslam Memiş'ten 1 Aylık Piyasa Tahmini: Altın, Dolar ve Borsa!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.