EkonomiGenelTürkiye

Meclis Açılır Açılmaz Emekli Zammı, Maaşlara Yansıyacak

**Emekli Maaşlarına Yeni Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Onayladı**

**Cumhurbaşkanı Onayıyla Emekli Maaşlarına Yeni Zam Yapılacak**

Geçtiğimiz yıl, yılbaşında %30, Temmuz ayında ise %25 oranında bir zam yapılmış ve böylelikle emekli maaşları toplamda %55 artmıştı. Ancak emekliler, bu zam oranının yetersiz olduğunu düşünerek, maaşlarına ek bir zam talebinde bulunmaya başladı. Son dakika haberi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına yapılacak zamı onayladığını duyurdu. Bu zamın Ekim ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

**Emekli Maaşlarına Yapılan Zamların Yetersizliği ve Beklentiler**

Bilindiği üzere, yılbaşı ve Temmuz aylarında emekli maaşlarına zam yapılıyor. Ancak aynı oranda enflasyon ve vergi artışları da gerçekleşiyor. Bu durumda, emekli maaşlarına yapılan zamın bir anlamı kalmıyor ve maaşlar yine emekli vatandaşlar için yetersiz hale gelmeye başlıyor. Maaşlarını yetersiz bulan emekliler, hükümete ek bir zam yapılması çağrısında bulunmaya başladı. Ve sonunda beklenen müjdeli haber, Cumhurbaşkanı tarafından verildi. Meclis açıldığı anda, emekli maaşlarına %60 sadece zam yapılacak.

**Cumhurbaşkanının Talimatı İle Beklenen Zam Geliyor**

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz oranları, vergi artışları ve döviz kurundaki artışlar ile birlikte altın fiyatları da artış gösterdi. Bu dönemde yapılan %25’lik emekli maaşı zamı eleştirilere yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin daha iyi bir duruma gelmesi için Ocak ayını işaret etmişti. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminlerini kamuoyuna açıkladı. Daha önce %22 olarak açıklanan enflasyon tahmini, yıl sonunda %58 seviyesine çıkabileceği tahmin edildi. Enflasyon oranının artış göstermesi, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarının da artacağı anlamına geliyor. Böylelikle Ocak ayında yapılması beklenen emekli maaşı zam oranı %32’yi buldu. Ayrıca bu zam oranına refah payının da eklenmesi beklenmektedir.

Meclis Açılır Açılmaz Emekli Zammı, Maaşlara Yansıyacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.