EkonomiGenelTürkiye

YSK 136 Personel Alımı ve Zabıt Kâtibi İlanları

Kamu Personel Alımı İş İlanları

Kamu Personel Alımı İş İlanları: KPSS Şartlı Kadrolar

Yüksek Seçim Kurulu, merkez teşkilatı ve çeşitli şehirlerde farklı kadrolarda personel alımı yapacağını açıkladı. İlanlar, lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için geçerli olup, adayların KPSS sınavına katılmış olması gerekmektedir. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, ilanın ayrıntılarını haberimizde paylaşıyoruz.

Personel Alımı İş İlanı Kadro ve Unvanları

Alımlarda aşağıdaki kadro ve unvanlar için personel alımı yapılacaktır:

  • Zabıt Kâtibi: 107 kişi
  • Hizmetli: 6 kişi
  • Bekçi: 2 kişi
  • Teknisyen: 1 kişi
  • Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni: 10 kişi
  • Şoför: 5 kişi
  • Sekreter: 5 kişi

Memur Alımı Şehir Listesi

Alımlar, aşağıdaki şehirlerde yapılacaktır: Ankara, Adıyaman, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Bartın, Iğdır, Osmaniye, Ağrı, Hakkâri, Edirne, Erzincan ve Erzurum.

KPSS Puan Şartı Var

Adayların başvuru yapabilmesi için 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) puan almış olması gerekmektedir. Lise mezunları için P-94, lisans mezunları için P-3 ve önlisans mezunları için P-93 puan türünde en az 70 puan alınmış olması gerekmektedir.

Personel Alımı Başvuru Koşulları

Zabıt kâtibi, veri hazırlama, kontrol işletmeni, hizmetli, şoför ve bekçi kadrolarına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Sekreter alımları için lisans mezunu adaylar kabul edilecektir. Teknisyen kadrosu için ise lise mezunlarından alım yapılacaktır. Sadece şoför alımı için B sınıfı sürücü belgesi gerekmektedir.

YSK İlanı Başvuru Şekli ve Süresi

Yayımlanan ilana başvurular 23 Ekim 2023 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak ve son başvuru tarihi 31 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

YSK 136 Personel Alımı ve Zabıt Kâtibi İlanları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.