EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücrete Zam Geldi: En Düşük İşçi Maaşı 18.804 TL

Asgari ücrete ilave zam geldi en düşük işçi maaşı 18.804 TL oldu!

Asgari ücret zammında rekabet artıyor!

Enflasyon oranlarındaki yükseliş, vatandaşların yaşam maliyeti altında ezilmesine neden olurken, zam pazarlıkları da bu durumdan etkilenmiştir. Geçtiğimiz Temmuz ayında, memurlar seyyanen zam olarak adlandırılan 8 bin TL’lik bir zam almışken, asgari ücrete %34 oranında bir zam yapılmıştır. Emekliler ise en düşük maaş zammı olan %25 oranında bir zam almış, aynı zamanda kök maaş farkı nedeniyle zarara uğramış ve en düşük emekli maaşında bir iyileşme yaşanmamıştır.

Belediyelerde asgari ücret zam yarışı başladı!

Asgari ücretli çalışanlar, memurlar ve emeklilerin zam süreci sona ermesine rağmen, belediyelerin zam pazarlıkları başlamıştır. Son olarak, Marmaris Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşme kapsamında, kadrolu işçilere ilk 6 ay için %57 oranında zam yapılmıştır.

Sözleşme, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay tarafından imzalanmıştır. Törende, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Zağlı ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat Çalışkan da hazır bulunmuştur. Bu sözleşme, 2023-2026 yılları arasında geçerli olacak bir sözleşmedir.

Bu sözleşme kapsamında, 78 kadrolu personele ilk 6 ay için en düşük maaşa %57 oranında bir zam yapılmıştır. Bu sayede en düşük maaş 18 bin 804 lira olmuştur. Ayrıca, yemek yardımı, sosyal yardım, öğrenim yardımı, görev tazminatı gibi birçok konuda iyileştirmeler yapılmıştır.

Sendika Şube Başkanı Akbay, İçmeler Belediye Hizmet Binası’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ekonomik krizin herkesi etkilediğini ve belediyelerin de bu durumdan en çok etkilenen kurumlar olduğunu belirtmiş ve Marmaris Belediyesi’nin tüm imkanları kullanarak bu zam artışlarını gerçekleştirdiğini belirtmiştir. Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise “Ekonomik durumumuz ortada. Her zaman söylediğimiz gibi imkanlarımızı zorlayacağız. Nihayetinde anlaşmaya vardık. Marmaris halkının bize beklediği kaliteli, hızlı ve güler yüzlü hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Sözleşmemizin hepimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuşarak işçilerle hatıra fotoğrafı çektirmiştir.

Asgari Ücrete Zam Geldi: En Düşük İşçi Maaşı 18.804 TL

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.