EkonomiGenelTürkiye

DASK’ın Sonu, ZAS’ın Başlangıcı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nda (DASK) yapılan değişiklikle konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortası şartları güncellendi. Yeni düzenleme sayesinde birim metrekare bedeli iki katına çıkacak ve sigorta bedeli enflasyona endeksli hale gelecek.

Deprem Sigortasıyla İlgili Yeni Değişiklikler

6 Şubat depremlerinin ardından, bölgedeki konutların çoğunda zorunlu deprem sigortası bulunmasından dolayı hasarların büyük bir kısmının DASK tarafından ödendiği görüldü.

Deprem sonrasında, DASK tarafında ve zorunlu deprem sigortası poliçelerinde çeşitli sorunlar ve eksiklikler ortaya çıktı. Bu nedenle de gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği konusunda bir çalışma başlatıldı.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve denetleme kurumu, çalışmalarını tamamladı ve yakın zamanda DASK’taki değişiklikleri kamuoyuna duyuracak.

Eşyalar Artık Sigorta Kapsamında

Yeni düzenlemeye göre, zorunlu afet sigortası, deprem ve sel felaketlerini kapsayacak şekilde genişletildi. Aynı zamanda eşyalar da artık sigorta kapsamına alınacak. Sigorta teminat bedeli iki katına çıkarıldı.

Şu anda 3.016 lira olan metrekare başına teminat bedeli, 6.000 liraya yükseltilecek. Teminatlar, enflasyona endeksli olarak her ay artırılacak.

Yeni düzenleme ile birlikte teminatların iki katına çıkarılması ve enflasyona endeksli hale gelmesi sayesinde artık zeyilname sorunu yaşanmayacak. Yeni düzenlemenin 2024 başından itibaren uygulanması planlanıyor.

DASK'ın Sonu, ZAS'ın Başlangıcı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.