EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücretlilere Özel: Geliri Az Ailelere Sıfır Daire Fırsatı!

**TOKİ Konutlarına Başvuru Yapma Şartları ve Gereksinimler**

Ekim ayının ortasına yaklaştığımız bu dönemde, konut almayı düşünen pek çok vatandaş, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) güncel projelerini yakından incelemektedir. Bu bağlamda, TOKİ’nin projelerine başvuru yapmayı düşünenler, başvuru şartlarına ilişkin araştırmalarını sürdürmektedirler. Son ihale sonucunda 4523 yeni konutun satışa sunulacağı açıklanmış ve bu nedenle TOKİ konutlarının başvuru koşulları oldukça merak konusu haline gelmiştir.

*TOKİ Konut Projeleri ve Ödeme Seçenekleri*
TOKİ’nin 81 ilde farklı konut projeleri sunması beklenmektedir. Bu projeler, vatandaşlara 180 ay vadeli ödeme seçenekleri sunarak uygun taksitlerle konut sahibi olma fırsatı sunmaktadır.

*TOKİ Konutlarına Başvuru Koşulları*
Ancak, TOKİ konutlarına başvuru yapmak isteyenlerin belli başvuru şartlarına ve gereksinimlerine uygun olmaları gerekmektedir. Başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

**1. T.C. vatandaşı olma:** TOKİ konutlarına başvuruda bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

**2. İkamet etme şartı:** Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak gerekmektedir.

**3. Konut sahipliği durumu:** Başvuru sahibinin, kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almaması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması gerekmektedir. Bu şartlar tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri için geçerli değildir.

**4. Gelir şartı:** Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 34.000.00TL olması gerekmektedir. Bu şart, başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol gibi aldıkları yardımları da içeren toplam hane halkı aylık net gelirini kapsar. Kişi, eşi ve velayeti altındaki çocuklar adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

TOKİ’nin yeni projeleri hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenlerin, yukarıdaki başvuru koşullarını dikkate almaları gerekmektedir. TOKİ konutlarına başvurular, TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak veya ilgili başvuru merkezlerine fiziksel olarak yapılabilmektedir. Başvuru sürecini takip etmek ve sonuçları öğrenmek için TOKİ’nin resmi iletişim kanallarını düzenli olarak kontrol etmek önemlidir.

Asgari Ücretlilere Özel: Geliri Az Ailelere Sıfır Daire Fırsatı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.