EkonomiGenelTürkiye

Hibiskus Fiyatları 400 TL’yi Aştı!

Bitki ve Baharat Fiyatları Artarken Hibiskus Dikkat Çekiyor!

Türkiye’de son zamanlarda bitki ve baharat fiyatları arttı. Yeşil çay, rezene, ıhlamur, defne, hibiskus, zencefil, zerdeçal, kakule, karabiber, karanfil ve tarçında neredeyse yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Sorun yalnızca yerli üretimde değil, ithal ürünlerin de sıkıntısı devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada baharat ve şifalı bitkilere talep artıyor. Sağlıklı yaşam trendi dünyada büyüdükçe bitki ve baharatlara da daha çok ilgi artıyor.

Hibiskus’un Fiyatı 400 Liraya Ulaştı!

Dünyada üretimin azalması, talebin artması baharat ve bitki fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Özellikle ülkemizde sağlıklı beslenen, diyet yapan vatandaşların tercih ettiği, hekimlerin önerdiği hibiskus bitkisinin kilogram fiyatı 360 liraya çıktı. Hibiskus da artık cep yakmaya başladı.

Aktara gelen vatandaş, kış mevsiminde düzenli olarak hibiskus bitkisinin çayını düzenli tükettiğini belirterek, “Çok severek tüketiyorum. Ancak fiyatı çok artmış. Benim diyetisyenim bana bu bitkinin çayını önermişti. O yüzden tüketiyordum. Mecbur aldım ancak kilogramla değil gramla aldım. Bitki fiyatları da artık vatandaşı mağdur ediyor.” dedi.

Hibiskus Bitkisi Dünya Genelinde Yetişir!

Batı Afrika, Orta ve Güney Amerika ve Karayipler gibi dünyanın farklı bölgelerinde yetişen hibiskus bitkisi, ‘Mekke’ çiçeğii ve ‘bamba’ çiçeği olarak da bilinir. Hibiskus, insan sağlığına oldukça faydalıdır. Özellikle ödem sorunu yaşayan, fazla kilo sorunu olan kadınlar hibiskusu tercih eder. Çünkü hibiskus bitkisi vücuttan ödem atmaya yardımcı olur.

Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler: Hibiskus (bir tutam), tarçın, karanfil, portakal kabuğu, limon ve kiraz sapı…

Çayın tarifi: Kaynamış sıcak suyun içerisine malzemeler eklenir. 15-20 dakika çayın demlenmesi beklenilir. Ardından afiyetle tüketilebilir.

Her şeyin fazlası zararlı olabilir, bu nedenle bitki çayı tüketirken dikkatli olmak gerekir. Bitki çaylarını günde 2 fincanı geçmemek şartıyla tüketebilirsiniz, ancak bir sağlık sorununuz yoksa. Bu nedenle bitki çayı içmeden önce bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Hibiskus Fiyatları 400 TL'yi Aştı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.