EkonomiGenelTürkiye

Ailelere 1-2-3 Çocuklu İçin Yeni Para Yardımı!

**İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK ÖDEMELERİ**

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Ediyor**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç aileler için ödemelerin yanı sıra çocuklar için de sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriyor. Çocuk politikalarının temel amaçlarından biri, aile birliğini korumak ve çocukları sağlıklı bir şekilde yetiştirmektir. Bu nedenle, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek sağlanmaktadır.

**Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi Nedir?**

Çocukların ailelerinden kopmamalarını sağlamak amacıyla yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir destek programıdır. Bu program sayesinde aile birliği korunmakta ve çocuklar, aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanmaktadır. SED ödemesi, çocukların temel gereksinimlerini karşılamaya ve eğitim giderlerini desteklemeye yöneliktir.

**2023 Yılında Gerçekleştirilen Ödemeler**

Bakan Göktaş’ın açıklamasına göre, 2023 yılında Türkiye genelinde 579 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapılmıştır. Bu ödeme, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına Eylül 2023 ödemesi olarak yatırılmıştır. Bakan Göktaş, bu ödemelerle toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdüren bir toplum oluşturulduğunu vurgulayarak, herkesin bırakılmadığı bir toplum hedeflendiğini belirtmiştir.

**Ödemelerde Zam Oranı**

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri, yüzde 17,55 oranında zamlandı. Bu zam oranıyla birlikte, önceden 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme almaktadır. Koruyucu ailelere yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye yükseltilmiştir.

**Sonuç**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların ailelerinden kopmamalarını sağlamak ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri gerçekleştirmektedir. 2023 yılında yapılan ödemelerde zam oranı uygulanmış ve ailelere daha yüksek miktarlarda ödemeler yapılmıştır. Bu destek programı ile aile birliğinin korunması ve çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmeleri hedeflenmektedir.

Ailelere 1-2-3 Çocuklu İçin Yeni Para Yardımı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.