EkonomiGenelTürkiye

DHMİ 72 Kamu Memur Alımı Başvuru Kılavuzu

Kamu Memur Alımı İş İlanları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) 72 Personel Alımı Yapıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 72 personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar asistan hava trafik kontrolü kadrosunda 11 personel ve stajyer hava trafik kontrolü kadrosunda ise 61 personel olmak üzere gerçekleşecektir. Başvurular 81 şehirden kabul edilecektir.

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonucu ve Müracaat Şartları

2022 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmanız ve puan türünde kurum tarafından istenilen taban puan şartını almış olmanız gerekmektedir. İstihdam taşra teşkilatında gerçekleşecektir. Kamupersonelialim.com ekibi olarak gerekli şartları size sunduk.

Memur Alımı Müracaat Şartları

Asistan hava trafik kontrolörü alımı için: Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmuş olmanız gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Sağlık Talimatı hükümlerine göre hastane tarafından sizlere verilecek olan sağlık sertifikasını almış olmanız istenmektedir. İlanın son başvuru tarihi itibari ile geçerli olmak kaydı ile 5 yıl içerisinde YDS sınavına katılmış olmanız ve en az C düzeyinde puan almış olmanız istenmektedir.

Hava trafik kontrol alımı: Diksiyonu düzgün ve aşırı heyecan sahibi olmayan kişilerden yapılacak olan bu alımlar için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olmanız gerekmektedir. Daha önce disiplinsizlik, başarısızlıkla idareyi yönden kurstan ilişiğinizi kesilmemiş olması gerekmektedir.

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olan ve kurum tarafından yapılacak olan arşiv ve güvenlik soruşturması kapsamında olumlu sonuçlanan adaylardan yapılacak olan bu alım için medeni haklarınızı kullanma ehliyetine sahip olmanız gerekmektedir.

Devlet Memuru Alımı Başvuruları Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

DHMİ memur alımı ilanına başvurular, 12 Eylül 2023 tarihi itibariyle alınmaya başlanacak olup, 22 Eylül 2023 tarihi itibariyle sona erecektir. Başvurularınızı Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapmanız gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

DHMİ 72 Kamu Memur Alımı Başvuru Kılavuzu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.