EkonomiGenelTürkiye

5.000 TL Bayram Öncesi Destek Ödemeleri: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Son Dakika Duyurusu

Sosyal Yardım Başvuru Şartları: Milyonlarca Vatandaşa Destek Ödemeleri Yapılıyor!

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım almak isteyenler için başvuru şartlarını açıkladı. Bu şartlara göre, sosyal destek ödemesi alabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Başvurular, e-devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılabilmektedir. Yardım ve destek ödemeleri Haziran ayında başlayacak olup, başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Çocuk Sahibi Ailelere De Destek Ödemeleri Yapılacak

Çocuk sahibi aileler, çocuk başına yapılan destek ödemelerinden yararlanabileceklerdir. Bu ödemeler, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine göre değişiklik göstermekte olup, 3038 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir. Bu destek ödemeleri, çocuğun eğitimine devam etmesini sağlamak ve ailelerin eğitim masraflarına katkıda bulunmak amacıyla yapılmaktadır. Yardıma muhtaç aileler, başvuru yaparak devletten bu destek ödemelerini alabilirler.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra devlet koruması altındaki çocuklar da SED ödemesi almaktadır. Koruma altındaki çocuklar, koruma altından çıksalar bile devlet tarafından SED yardımı ödemesi almaya devam etmektedir.

5.000 TL Bayram Öncesi Destek Ödemeleri: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Son Dakika Duyurusu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.