EkonomiGenelTürkiye

Kışa Hazırlık: Devlet, Milyonlarca Aileye Yardım Ediyor!

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Elektrik Faturası Yardımı İle Dar Gelirli Ailelere Destek**

**Elektrik Fiyatları Yine Zamlanacak!**

Dünya genelinde kış mevsimi geldiğinde enerji maliyetleri rekor seviyelere ulaşıyor. Türkiye’de devlet bu maliyetlerin bir kısmını karşılıyor olsa da dar gelirli aileler için bu durum bütçelerini sarsıyor. Sonbahar aylarının sonunda elektrik fiyatlarına zam yapılması beklenirken, aileler daha da zorlanacaklar. Zam miktarı henüz bilinmemekle birlikte, elektrik faturalarının yüksek olacağı kesindir.

**Devlet Fatura Desteği Verecek!**

Elektrik faturalarının aile bütçelerini daha fazla etkilememesi için devlet, önlemler almaya başlamıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ailelere yardım edilerek elektrik faturalarının ödenmesi sağlanacaktır. Yardımın detayları belirlenmiştir. Ne kadar yardım yapılacağı ve kime yardım yapılacağı açıklanmıştır.

**Kimler Yardım Alabilecek?**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan elektrik faturası yardımı alacak kişiler merak ediliyor. Aile Bakanlığı, sadece zor durumda olan ailelere bu ödemeleri yapacak. Aile yardımı alan hanelere bu imkan sağlanacaktır. Kış aylarında artan masrafları bir miktar azaltacağı düşünülen bu sosyal yardım, tüm vatandaşlara sunulmayacaktır.

**Ödemeler Nasıl Yapılacak?**

Aile Bakanlığı, vatandaşlardan herhangi bir yardım kabul etmeyecektir. Sosyal yardım alan ailelere bu yardımı da sağlayacaktır. Yardım kapsamına giren aileler, elektrik faturaları ve kimlikleriyle birlikte PTT şubelerine giderek, her ay ödemelerini alabileceklerdir.

**Ne Kadar Ödeme Yapılacak?**

Ödeme miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre değişiklik gösterecektir. 1-2 kişilik hanelere 112 TL, 3 kişilik hanelere 150 TL, 4 kişilik hanelere 187 TL ve 5 veya daha fazla kişilik hanelere 225 TL destek ödemesi yapılacaktır. Ödemeler her ay düzenli olarak yapılacak ve ödeme tarihleri ayrıca Aile Bakanlığı tarafından ilan edilecektir.

Kışa Hazırlık: Devlet, Milyonlarca Aileye Yardım Ediyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.