EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaşları Şimdi 12.000 TL!

Emekli Maaşlarına Yeni Zam! İşte Detaylar

Emekli maaşlarına son dakika gelişmesiyle birlikte yeni bir zam yapılacağı duyuruldu. Bugünden itibaren emekli maaşlarına ek zam uygulanacak. Açıklamaya göre, en düşük emekli maaşı 12.000 TL’ye yükselecek. Tüm emeklileri ilgilendiren yeni zam kararının detayları da belirlendi. İşte emekli maaşlarındaki yeni gelişmeler…

Emekli maaşlarına yeni zam Temmuz ayında duyurulmuştu. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 25 oranında artırılmıştı. Şimdi gözler, toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. 1 Ağustos tarihi itibariyle ek zam süreci başlatıldı. Memur ve emekli maaşlarına ek zam yeniden belirlenecek. MEMUR-SEN, bu konuda taleplerini kamuoyuyla paylaştı. 129 maddeden oluşan talepler arasında memur ve emeklilerin mali ve sosyal haklarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili birçok madde bulunuyor. Bu sayede emekli maaşlarında kapsamlı bir değişiklik yapılacak. İşte emekli zamıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

Memur ve emekli maaş zamıyla ilgili haberler hala gelmeye devam ediyor. 1 Ağustos itibariyle emeklilere ek zam görüşmeleri başladı. Bu görüşmeler özellikle memur emeklilerini kapsıyor. Memur ve emeklilerin 2024-2025 yıllarındaki maaşları ve sosyal hakları, toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde belirlenecek.

MEMUR-SEN, toplu sözleşme görüşmelerinden önce, 129 maddeden oluşan teklifini bakanlığa sundu. Kamu işveren tarafı ve memur sendikaları, bu maddeler üzerinden pazarlıklarına başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını belirterek, taraflar arasında uzlaşmanın en kısa sürede sağlanması için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Memur ve emeklilerin mali ve sosyal haklarının yeniden düzenlenmesi, toplu sözleşme görüşmeleri açısından büyük önem taşıyor. MEMUR-SEN, görüşmeler öncesinde 129 maddeden oluşan teklifini bakanlığa sundu. Bu teklifte, memur ve emeklilere yüzde 110 zam yapılması, bayram ikramiyesi ve sosyal hakların yeniden düzenlenmesi gibi birçok talep bulunuyor.

Görüşmeler, bu talepler üzerinden 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren başladı. Yaklaşık 1 ay süreceği tahmin edilen görüşmelerin sonucunda anlaşma sağlanması ve yeni zamli maaşların açıklanması bekleniyor. Ayrıca MEMUR-SEN’in oluşturduğu teklifte, memur ve emeklilere 3 ayda bir zam yapılması talebi de yer alıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.