EkonomiGenelTürkiye

Emekliye müjdeli haber! Başvuru ekranı açıldı.

**Emekli Maaşlarına Zam Yetersiz mi? ABB Emekli Yardımı İle Rahatlama**

Emekli maaş zammı Temmuz ayında belli oldu. 16 milyon emeklinin maaşına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Fakat enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bu zam oranları emekliye yetmedi. Her geçen gün emeklinin zam isyanı devam ederken ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan emekliyi bayram ettirecek haber geldi. Emekli maaşı alan vatandaşlara sosyal yardım parası verilecek. Milyonlarca emekli bu yardımla rahatlayacak. Peki kimler alabilir? ABB emekli yardımı başvurusu nasıl yapılır? ABB emekli yardımı başvuru ekranı ve detaylar haberimizde…

### Emeklilere Müjde: ABB Emekli Yardımı İle Rahatlama

Emeklilere müjde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından verildi. Emekliler için Temmuz ayında yapılan yüzde 25 zam yetersiz kalmıştı. Enflasyonun ve hayat pahalılığının artması nedeniyle zorluk çeken emekliler hükümetten bir kadın beklerken Ankaralı emekliler için güzel haber verildi. Ankaralı emekliler için sosyal yardım imkanı sağlanacak. Milyonlarca emekliye ev sahipliği yapan Ankara’da büyükşehir belediyesi tarafından sağlanacak olan sosyal yardımın bazı şartları bulunuyor. Peki Kimler emekli yardımı alabilir? emekli yardımı başvuru şartları neler?

### ABB Emekli Yardımı Başvuru Ekranı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak emekliler için sosyal yardım imkanlarının başladığını duyurdu. Mansur Yavaş Temmuz ayında emekli maaşlarına iyi bir zam yapılmadığına dikkat çekerek insanı önceleyen belediyeciliğin darda olanın yanında olmaktan geçtiğini söyledi. Bu sebeple şartları taşıyan emekliler için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım başlattığını belirten Mansur Yavaş başvuruların ise “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresinden yapılabileceğini dile getirdi.

### ABB Emekli Yardımı Şartları

Ankara Büyükşehir Belediyesi emekli yardımı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi emeklilere verilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden gerekli tüm şartlar açıklandı. Şartları taşıyan emekliler başvuru formunu doldurarak emekli yardımı için başvurularını yapabilecek. Başvuru formunda emeklilerden T.C kimlik numarası ve hane geliri gibi bilgiler isteniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üstünde birinden az olan emeklilere yardım verdiği tahmin ediliyor. ABB emekli yardımı başvuruları devam ediyor. Yardıma ihtiyacı olan emekliler başvuru formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra yardım alabilir.

Emekliye müjdeli haber! Başvuru ekranı açıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.