EkonomiGenelTürkiye

Temassız kredi kartı sahiplerine: Tek seferlik ödeme 60 TL olacak!

**Temassız Kredi Kartı Sahipleri Dikkat! Tek Seferlik 60 TL Ücret Ödeyeceksiniz**

Türkiye 2023 genel seçimleri sonrasında adeta bir zam fırtınasıyla karşı karşıya kaldı. Seçimin hemen öncesinde 18 TL civarında dar bir bantta seyreden dolar kuru ani bir şekilde yükseldi ve 20 TL’yi ardından 25 TL’yi aşarak rekor seviyede zamların yaşanmasına neden oldu. Dolar zamlarının yanı sıra hükümet tarafından yapılan KDV ve ÖTV düzenlemeleri de fiyat artışlarını daha da artırdı.

Akaryakıt fiyatlarını en çok etkileyen düzenlemeler, birçok şehirde ulaşım zamlarına yol açtı. İstanbul da bu zamlardan nasibini alan şehirler arasında yer alıyor. İstanbul’da metro, metrobüs, tramvay, Marmaray, otobüs, dolmuş ve taksi ücretlerine zam yapıldı.

Hatırlanacağı üzere 8 Ağustos 2023 tarihinde İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmıştı. Bu kararın ardından toplu ulaşımın fiyatları yüzde 51 oranında arttı. Tam elektronik bilet ücreti 9,90 TL’den 15 TL’ye, Marmaray ücreti 21,91 TL’den 33 TL’ye, metrobüs ücreti ise 14,69 TL’den 22,25 TL’ye yükseltildi.

Ancak yapılan araştırmalar, temassız kredi kartı ile ödeme yapanlar için farklı bir uygulama olduğunu ortaya çıkardı. Temassız kredi kartı kullanan kişiler, 15 TL olan geçiş ücreti yerine 60 TL ödeme yapmak zorunda bırakılıyor. Bu tek seferlik biniş için tahsil edilen 60 TL’lik ücret ise büyük tepki çekti.

**İstanbul’da Temassız Kredi Kartıyla Toplu Ulaşım Ücretleri Ne Kadar?**

İstanbul kartı olmayan ve temassız kredi kartıyla geçiş ücreti ödemek isteyenler için otobüs, metro, tramvay ve vapurda 30 TL tahsil ediliyor. Ancak metrobüs için bu ücret 60 TL olarak kesiliyor. Hem kartını evde unutanlar hem de İstanbul’u gezmek için gelenler, temassız kartla alınan ücretin 3 katı olmasına tepki gösterdi.

Temassız kredi kartı sahiplerine: Tek seferlik ödeme 60 TL olacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.