EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıtta Brent Petrol Düşüşü: Motorin ve Benzin İndirimleri Yakında!

BRENT PETROL FİYATLARI DÜŞTÜ, AKARYAKITTA İNDİRİM BAŞLADI! MOTORİN VE BENZİNE PEŞ PEŞE İNDİRİMLER GELİYOR

Savaşın etkisiyle brent petrol fiyatları büyük bir dalgalanmaya maruz kaldı. Hamas’ın İsrail’e saldırması ve ardından İsrail’in Filistin’e başlattığı savaş, küresel piyasalarda dalgalanmaları beraberinde getirdi.

Orta Doğu’daki tansiyonun yükselişi ve brent petrol fiyatındaki rekor artışın yanı sıra dolar kurundaki yükseliş, iç piyasada akaryakıt fiyatlarının zam bombardımanına tutulmasına neden oldu. Yapılan zamlar sonucunda, akaryakıt fiyatları tekrar 40 TL barajının üzerine çıktı. Ancak, bölgedeki tansiyonun düşmesiyle brent petrolde düşüş gözlendi ve akaryakıt fiyatlarında indirim süreci başladı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM NE, MOTORİNE İNDİRİM VAR MI, NE ZAMAN GELECEK?

Ekim ayında savaşın etkisiyle motorine 2,92 TL indirim yapıldı. Fakat bu indirimin ardından 81 ilde 2,25 kuruşluk yeni bir zam uygulanmıştı. Ancak İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalardan sonra gelen ateşkes çağrıları ve tansiyonun düşmesi, brent petrol fiyatlarında düşüşe yol açtı. Bu düşüş, motorine indirim olarak yansıdı ve 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle litre başına 1,57 kuruşluk bir indirim yapıldı. Söz konusu indirim, gece yarısından itibaren benzin istasyonlarına yansıdı.

Indirim sonrası motorinin litre fiyatları şu şekildedir: İstanbul Avrupa yakasında 38,06 TL, İstanbul Anadolu yakasında 38 TL, Ankara’da 38,64 TL ve İzmir’de 38,82 TL.

Benzine yapılan indirim haberi, akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım 2023 saat 00:01’den itibaren benzine litre başına 0,66 kuruşluk bir indirim yapılacak. Bu indirimle birlikte, benzinin litre fiyatı 34 TL bandına gerileyecek.

Akaryakıtta Brent Petrol Düşüşü: Motorin ve Benzin İndirimleri Yakında!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.