EkonomiGenelTürkiye

Sıcak Günler Geride Kalmadı, Daha Sıcak Günler Sırada!

İstanbul için dikkat çeken bir durum, Prof. Dr. Şen’in açıklamasına göre, çarşamba günü itibariyle sıcak hava dalgasının gelmesidir. Şen, “Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar biraz daha yükselecek ve geçen haftaya göre biraz daha sıcak olacak. Hatta tekrar 40 derecelere çıkma ihtimali var.” ifadelerini kullanmıştır. Bu durum, sıcaklık artışının önemini gözler önüne sermektedir.

Hava durumuyla ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, ülkenin farklı bölgelerinde farklı hava durumu öngörülmektedir. Kuzey kesimler ve Doğu Akdeniz parçalı, yer yer çok bulutlu olacak, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacaktır.

Rüzgar durumuyla ilgili olarak ise kuzeyden esmesi beklenmektedir. Ancak Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu’da hafif güney rüzgarları, ara sıra orta kuvvette güney rüzgarları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) güney ve güneybatı rüzgarları beklenmektedir.

Orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini Prof. Dr. Şen vurgulamaktadır. Özellikle Cuma günü İstanbul’da yüksek sıcaklıkların beklendiği, Cumartesi günü ise İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde sıcaklıkların artacağı belirtilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.