EkonomiGenelTürkiye

Banka Hesabınızı Hemen Kontrol Edin! Kimlik Bilgileri Çalındı, Para Çekme Dolandırıcılığı Başladı!

**Banka Hesabı Olanlar ACİL Kontrol Etsin! Kimlik Bilgileri Çalındı Hesaptan Para Çekme Dolandırıcılığı Başladı**

Banka hesabı olanlar için acil bir uyarı yapıldı. Dolandırıcılar, vatandaşların parasını çalmak için akıl almaz yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Yeni bir dolandırıcılık uyarısı ile kimlik bilgilerinin ele geçirilerek, önce cep telefonu hattının değiştirileceği, ardından da banka hesaplarının boşaltılabileceği ifade edildi. Dolandırıcıların kullandığı bu yöntemler vatandaşları derinden etkilerken, banka hesabı olanları da tedirgin ediyor.

**Dolandırıcılar Banka Hesaplarını Boşaltıyorlar! Bankada Parası Olanlar Dikkat**

Gazeteci Murat Ağırel, yaptığı açıklamada “Banka hesabınızı kontrol edin! Dolandırıcılar, satın aldıkları kimlik bilgilerinizle önce telefon hattınızı ele geçiriyorlar, sonra da banka hesap bilgilerinize ulaşıp hesabınızdaki parayı alıyorlar. Eğer hesabınızda para yoksa, adınıza kredi kullanıyorlar” diyerek banka hesabı olan herkesi dolandırıcılara karşı uyardı.

Ağırel’in paylaşımı kısa sürede yoğun yorum aldı ve birçok kişi benzer şekilde dolandırıldığını belirterek şikayette bulundu. Vatandaşlar, gece yarısından sonra şüpheli işlemler yapıldığını ve uyurken hesaplarının sıfırlandığını, kredi limiti olan kişilerin ise adlarına kredi çekilerek borçlandırıldıklarını dile getirerek tepki gösterdi.

Ağırel, köşe yazısında da belirttiği üzere dolandırıcıların öncelikle kişilerin kimlik bilgilerini satın aldıklarını, daha sonra da kişinin adına kayıtlı olan cep telefonu operatörünü arayarak hattı iptal ettiklerini ve devre dışı kalan hattı tekrar açtırarak kendilerinin kullandıklarını ve işlemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ağırel, cep telefonu hattını ele geçiren kişilerin mobil bankacılık uygulamasını tekrar indirdiklerini ve işlemleri bu şekilde yaparak vatandaşın tüm parasını çekip üstelik borçlandırdıklarını belirterek herkesin dikkatli olmasını tavsiye etti.

Banka Hesabınızı Hemen Kontrol Edin! Kimlik Bilgileri Çalındı, Para Çekme Dolandırıcılığı Başladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.