EkonomiGenelTürkiye

Milyonlarca Emekli İçin 100. Yıl İkramiyesi Tarih ve Rakamlarla Açıklandı

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam ve 100. Yıl İkramiyesi

Emekli maaşlarına yapılan temmuz ayındaki zam yalnızca kök ücretlere uygulandı. Bu durum, milyonlarca vatandaşın aylığına herhangi bir artış yaşanmamasına sebep oldu. Taban emekli aylığı olan 7.500 lira seviyesinde kaldı ve yüksek enflasyonun ve hayat pahalılığının karşısında emekli maaşları giderek eridi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının düzenlenmesi için talimat vererek, tüm gözler 1 Ekim’de açılan Meclis’e çevrildi. Düzenlemenin netlik kazanması beklenirken, bir seferlik ikramiye verilmesi de gündemde. Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla emekliye bayram ikramiyelerinin dışında üçüncü bir ikramiye verileceği konuşuluyor.

Emekliye 100. Yıl İkramiyesi

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte emekli zammı öncelikli olarak ele alınacak konular arasında yer alacak. Emekliye zam yapılmasının yanı sıra bir de ikramiye verileceği belirtiliyor.

İşte Tahmini Zam

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla yapılan bayram ikramiyelerinden bağımsız olarak üçüncü bir ikramiye ödenmesi gündemde. Bir seferliğine verilecek ikramiyenin miktarı üzerinde çalışmalar devam ederken, ilk olarak 5 bin lira rakamı masaya yatırıldı. Açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

“Enflasyona Karşı Korunmada Rahatlık Sağlayabilir”

İkramiye çalışmasıyla ilgili olarak CNN Türk’e konuşan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu oldukça önemli bir nokta. Bu süreçte enflasyon karşısında durum ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor ve bu tercihi doğru buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bu ikramiyenin bütçeye getireceği yükü de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesimler var. Bu kesimlerin desteklenmesi gerekiyor. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.” şeklinde konuştu.

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin Lira Olmalı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere 5 bin liralık bir ikramiye verileceği yönündeki haberlere değinerek, bu girişimi takdirle karşılayacaklarını belirtti.

Ergün, büyük bir bölümü zor koşullarda geçinen emeklilerin aylıklarına yapılacak artışı dört gözle beklediğine vurgu yaparak, “Aylıkların yanı sıra bayram ikramiyeleri de artırılmalı. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık ikramiye, ek bir gelir sağlama açısından önemli. Ancak 5 bin liralık ikramiye, ne Cumhuriyetimize yakışacak ne de emeklileri mutlu edecek düzeyde. Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Milyonlarca Emekli İçin 100. Yıl İkramiyesi Tarih ve Rakamlarla Açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.