EkonomiGenelTürkiye

Kamu Bankalarıyla Dolar Müdahalesi: 8.121 Lira Ödeme!

Kamu Bankaları Dövize Müdahale Etti! Dolar Yükseliyor, TL’ye 8.121 Lira Ödeme Yapılacak

Kamu bankaları tarafından döviz dalgalanmalarına müdahale edilmek üzere faiz silahı kullanıldı. Vatandaşların dolar talebini engellemek ve dolarizasyon riskini azaltmak amacıyla 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarında bir artış gerçekleştirildi. Ziraat Bankası, yeni faiz oranını %34 olarak duyurdu. Bu orana göre, 500 bin lirasını bankaya yatıran bir vatandaş, 14 bin 158 TL tutarında bir ödeme alacak.

Vakıfbank arı hesabı faiz oranı %39 olarak uygulanırken, Halkbank’ın 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı %27 olarak belirlendi. Bu faiz oranları üzerinden, Halkbank aracılığıyla 250 bin TL yatıran bir vatandaşın aylık getirisi 5 bin 622 TL olurken, Vakıfbank üzerinden yapılan yatırımda bu tutar 8 bin 121 TL olarak gerçekleşecek.

Kamu bankalarının bu hamlesiyle vatandaşların TL’yi tercih etmesi hedeflenirken, Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararı sonrasında bu rakamlardaki yükselişin devam edebileceği ifade ediliyor. Şu anda en yüksek mevduat hesabı faiz oranı %43 olarak Odeabank tarafından uygulanırken, bu bankaya 250 bin TL yatıran bir vatandaşa aylık faiz getirisi olarak 8 bin 953 TL ödeniyor.

Kamu Bankalarıyla Dolar Müdahalesi: 8.121 Lira Ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.