EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücrette 500 TL Destek: Çalışma Bakanı’nın Açıklaması

Asgari Ücret Desteği Devam Ediyor

Asgari ücret desteğine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, destek 2023 yılında da devam edecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan’ın verdiği bilgilere göre, 2023 yılında 13,1 milyar lira destek sağlanacak. Ayrıca, 2016 yılından bu yana toplamda 64,4 milyar lira destek verildiği belirtilmiştir.

Asgari Ücret Desteği Açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret desteğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Son 7 yılda 1.7 milyonun üzerinde işletmeye 64 milyar lirayı aşkın asgari ücret desteği sağladık. Ülkemizi daha refah bir geleceğe taşımak için işverenlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte çalışacak” dedi.

Destekten Kimler Yararlanabilir?

Asgari ücret desteğinden kimlerin yararlanabileceği konusunda bilgi veren Bakan Vedat Işıkhan, “2023 Temmuz-Aralık dönemlerinde aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim beyannamelerini yasal süresinde veren iş yerleri, 1 Ocak 2023 tarihinden önce tescil edilmiş olması şartıyla asgari ücret desteğinden yararlanabilirler. Bu iş yerleri, çalışanlarının sigorta primlerine esas kazançlarını tam olarak bildirmelidir. Ayrıca, 2022 Ocak-Aralık döneminde en az sigortalı sayısını bildirmiş olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücretlilerin Maaşları Değişecek mi?

Bakanlık tarafından yapılan 500 TL’lik destekle ilgili olarak asgari ücretle çalışanların maaşlarındaki değişiklikler merak edilmektedir. Bu destek tamamen işverenlere yönelik bir imkandır, bu nedenle asgari ücretlilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Sadece işverenler, çalışanları için kişi başı 500 TL sigorta prim indirimi elde edeceklerdir. İşverenler, bu indirim tutarını çalışanlarla paylaşmak zorunda değildir. İsteyen işverenler, bu indirim tutarını asgari ücretlilere ödeyebilir. Bu kararı işverenler kendileri verecektir.

Asgari Ücrette 500 TL Destek: Çalışma Bakanı'nın Açıklaması

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.