EkonomiGenelTürkiye

Güncellenen Pasaport Fiyatlarına Zam Geliyor! Hızlı Olun!

Pasaport Fiyatlarında Zam Geliyor! Hızlı Olun!

Yeni Pasaport Fiyatları ve Zam Tarihi

Pasaport fiyatları her yıl düzenli olarak artış göstermektedir. 2024 yılına az bir süre kala, yeni bir zam daha geliyor. Ne kadar zam yapılacağı şu an için net olarak açıklanmamış olsa da, pasaport fiyatlarına 4 ay içinde bir zam yapılmış olacak. Bu nedenle pasaport almak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor.

2023 Pasaport Fiyatları

2023 yılında 6 aylık pasaport için harç bedeli ve defter ücreti ile birlikte toplamda 1535 TL’ye kadar çıkmaktadır. 1 yıllık pasaport için toplam fiyat ise 2013 TL olup, 2 yıllık pasaport ise 2970 TL’ye mal olmaktadır.

En uzun süreli pasaport ise 4 ila 10 yıl arasında değişmektedir. Harç bedeli ve defter ücretiyle birlikte toplamda 5444,25 TL’ye kadar çıkmaktadır. Pasaport harç ve defter bedeli Vergi Dairesi müdürlükleri, PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar veya resmi sosyal internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.

Her yıl olduğu gibi, 2024 yılında da pasaport ücretleri konusu merak ediliyor. Zam yapılacağı haberleriyle birlikte birçok vatandaş, zam gelmeden pasaport alabilmek için sıraya girmektedir.

Güncellenen Pasaport Fiyatlarına Zam Geliyor! Hızlı Olun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.