EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanı Onayladı! 2 Yıl Geri Ödemesiz 10 Yıl Vadeli Faizsiz Konut Kredisi Müjdesi

CUMHURBAŞKANI Kararı İmzaladı! 2 Yıl Geri Ödemesiz 10 Yıl Vadeli FAİZSİZ Konut Kredisi Müjdesi!

Depremin ardından destek önlemleri alınmaya devam ediyor.

Bölgenin Kalkınması İçin Faizsiz Konut Kredisi ve Hibe Kredisi Desteği

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremler, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Bu felaketin ardından bölgenin kalkınması için birçok önlem alınmış ve bugün yeni bir destek uygulaması devreye alınmıştır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile faizsiz konut kredisi ve hibe kredisi müjdesi verilmektedir.

10 Yıl Vadeli Faizsiz Konut Kredisi ve Destek Kredisi Kimlere Verilecek?

Yayımlanan resmi gazete ile birlikte yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararı, faizsiz kredi ve hibe kredi paketini içermektedir. Bu paket kapsamında konutlar için 750 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunulacaktır. Ahırı olan konut sahiplerine ise 1 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sağlanacaktır. İş yerleri için ise 400 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunulacaktır. Bu krediler, 2 yıl geri ödemesiz olup, toplamda 10 yıl vadeli olarak verilecektir.

Kararın Tam Metni ve PDF Metni İçin BURAYI TIKLAYINIZ…

Ayrıca, hibe yardımı da nakdi olarak sunulmaktadır. Konutlar için 750 bin TL’ye kadar hibe yardımı yapılacaktır. İş yerleri için ise 400 bin TL’ye kadar hibe yardımı sağlanacaktır.

Cumhurbaşkanı Onayladı! 2 Yıl Geri Ödemesiz 10 Yıl Vadeli Faizsiz Konut Kredisi Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.