EkonomiGenelTürkiye

Memur-Sen’den Zam Teklifine Protesto: Kamu İşveren Heyeti Şaşkına Döndü!

**Memur-Sen, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde Yetersiz Teklifi Protesto Ediyor**

Memur-Sen, Kamu İşveren Heyetinin sunduğu zam oranları teklifini yetersiz bularak 81 ilde protesto düzenledi. Ankara’daki sendika üyesi çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi.

**Refah Payını İçeren Gerçekçi Teklif Bekleniyor**

Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek, Memur-Sen ve 11 yetkili sendika ile 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde masaya sundukları teklife karşı, Kamu İşveren Heyetinin verdiği yetersiz teklifleri protesto ettiklerini belirtti. Öylek, Kamu İşveren Heyetinin ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25’e çıkardığını ancak bu teklifin Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kaldığını ifade etti.

**Kamu İşveren Heyetinin Teklifi Gerçekçi Değil**

Öylek, Kamu İşveren Heyetinin verdiği teklifin gerçekçi olmadığını savundu. Memur-Sen olarak, kamuda çalışanların sesini ve piyasanın gerçeklerini gören bir teklif beklediklerini vurguladı. Öylek, refah payı, en düşük memur maaşında hesap hatası, emekli maaşları, seyyanen yapılan zammın emekliliğe yansıtılmaması ve kira yardımı konularındaki tekliflerin karşılıksız kaldığını aktardı.

**Kamu İşveren Heyetinin Teklifi Eleştiriliyor**

Öylek, şeflerin ve müdürlerin ücret skalasının bozulduğunu, mühendislerin büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamadığını ve akademisyenlerin bilgi ve fikirlerinin karşılığını alamadığını belirtti. Ayrıca, kamuda çalışanların Geçim sıkıntısının arttığını, akaryakıt ve ulaşım zamlarının herkesi zorladığını ifade etti. Memur-Sen, Kamu İşveren Heyetinden gerçekçi ve akılcı bir teklif beklemektedir.

**Refah Payı Talepleri Yapılmaktadır**

Öylek, Memur-Sen olarak 2023 Seçim Beyannamesinde ifade edilen “enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı” vaadini masada hayata geçirilmesini istediklerini belirtti. Gerçekçi ve rasyonel tekliflere revizyon yapılarak memurun ve memur emeklisinin refah payıyla yüzünün güldürülmesini talep etti.

Memur-Sen'den Zam Teklifine Protesto: Kamu İşveren Heyeti Şaşkına Döndü!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.