EkonomiGenelTürkiye

Yeni sistem ile ev sahibi ve kiracı arasında bekleme süresi son buluyor!

Ev Sahibi ve Kiracılar İçin Yeni Arabuluculuk Sistemi Devrede!

Kira Uyuşmazlıkları İçin Arabuluculuk Dönemi

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira artış oranına bağlı sorunlar hala devam etmektedir. Bu nedenle, kira uyuşmazlıklarında yeni bir dönem başlamıştır. Özellikle mahkemelerin iş yükünü azaltmak amacıyla arabuluculuk sistemi gündeme gelmiştir ve detayları belirlenmiştir.

Arabuluculuk Sistemiyle Sorunlar Çözümlenecek

Kira tespiti, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı ve kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklar gibi konularda yeni bir düzenleme yapılmıştır. Artık özellikle kira artış oranında anlaşamayan taraflar, mahkeme yoluna gitmeden önce arabulucuya başvuracaklar.

1 Eylül Tarihinden İtibaren Arabuluculuk Sistemi Uygulanacak

Arabuluculuk sistemi, 1 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Bu sayede uyuşmazlık yaşayan taraflar, mahkeme yerine arabuluculuk bürolarına başvuracaklardır. Bu bürolarda, tarafların sorunlarının çözümü için çalışmalar başlatılacaktır.

Mahkeme Yolu Ancak Anlaşmazlık Durumunda Devreye Girecek

Arabuluculuk sisteminde taraflar anlaşmaya varılamadığı takdirde mahkeme yoluna başvurulacaktır. Bu düzenleme ile yılda yaklaşık 80 bin kira uyuşmazlığının arabuluculara götürülmesi beklenmektedir.

Yeni sistem ile ev sahibi ve kiracı arasında bekleme süresi son buluyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.