EkonomiGenelTürkiye

MEB 2023 Bursluluk Sınavı: Sorular ve Cevaplar

İOKBS Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlanacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Bu sınav, ilköğretim 5, 6, 7, 8. sınıf ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yöneliktir. Sınav, 3 Eylül Pazar günü gerçekleşmiştir. Devlet bursu almak isteyen binlerce öğrenci, sınav sonrasında İOKBS Bursluluk sınavı soruları ve cevapları hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Sınav, toplamda 100 sorudan oluşmaktadır ve adaylara 120 dakika süre verilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sınavdan birkaç gün sonra İOKBS Bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarına erişmek mümkün olacaktır. Öğrenciler, bu şekilde sınav performanslarını değerlendirebileceklerdir.

İOKBS sınavına başvuran öğrenci sayısı 1 milyon 44 bin 846’dır. Sınav, 785 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde, 3 bin 590 okul ve 55 bin 475 salonda gerçekleşmiştir.

Sınav sonuçları ise 22 Eylül 2023 tarihinde “www.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilecektir. Öğrenciler, bu tarihte sonuçlarını öğrenerek burs başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan “www.meb.gov.tr” üzerinden İOKBS 2023 Bursluluk Sınavı soru ve cevaplarının birkaç saat içerisinde yayınlanması beklenmektedir. Bu yayınlanma gerçekleştikten sonra, biz de cevap anahtarını sizlerle paylaşacağız.

İOKBS Bursluluk Sınavı’na katılan öğrencilere başarılar dileriz!

– İOKBS Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı
– İOKBS 2023 Soru ve Cevapları
– İOKBS 2023 Cevap Anahtarı
– İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yayınlanacak?
– İOKBS Sonuçlarının Açıklanma Tarihi
– İOKBS Bursluluk Sınavı Başvuru Sayısı

MEB 2023 Bursluluk Sınavı: Sorular ve Cevaplar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.