EkonomiGenelTürkiye

Telefon cevaplayanların banka hesaplarına ve kredi kartlarına zarar veren son dolandırıcılık yöntemi

Dolandırıcılardan Son Tuzak! Gelen Telefonu Açanın Banka Hesabı Sıfırlanıyor, Kredi Kartı Boşaltılıyor

0850’lü Numaralara Güvenmeyin, Şifrenizi Sakın Girmeyin!

Vatandaşlar ekonomik krizle boğuşurken, bir yandan da dolandırıcılar tarafından kurulan tuzaklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Dolandırıcılar, zaten zor durumda olan vatandaşların sıkıntılarından faydalanmak için sürekli olarak yeni yöntemler geliştiriyor. Son olarak ise 0850’lü hatlardan yapılan aramalarla dolandırıcılığa yeni bir boyut katıldı. Dolandırıcılar, 0850’lü hatlar üzerinden vatandaşları arayarak tuzağa düşürüyor ve banka hesaplarını boşaltıyor.

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi

Dolandırıcıların yeni taktiği, vatandaşları korkutmak üzerine kurulu. 0850’lü numaralardan arayan dolandırıcılar, vatandaşın güvenini kazanmak için kredi kartından yurt dışında yapılan işlemleri bahane ediyor. Öncelikle kişinin şaşkınlığını ve korkusunu kullanarak, banka hesabındaki bir bahis şirketi üzerinden yapılan 450 dolarlık çekilme işleminden bahsediyorlar. Ardından, vatandaştan bu işlemi yaptığını veya yapmadığını sorması isteniyor.

Vatandaşın bu işlemi yapmadığını belirtmesi üzerine, dolandırıcılar işlemi iptal edebilmek için kredi kartının da iptal edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Yeni bir kredi kartı gönderileceği belirtilerek vatandaştan adres bilgileri isteniyor. Doğru adres bilgileri sağlandığı takdirde, dolandırıcılar vatandaşın güvenini kazanmış oluyor. Sonrasında ise işlem onayı için sesli yanıt sistemine yönlendirmek ve 6 haneli internet şifresinin girilmesi isteniyor.

Bilgilerini giren kişi, şifresini dolandırıcılara teslim ederken, dolandırıcılar ise onay kodu olarak gelen SMS numarasını talep ediyorlar. Maalesef, vatandaşlar kendi elleriyle dolandırıcılara tüm bilgilerini verirken, dolandırıcılar banka hesaplarındaki tüm parayı işlem yapıp hesabı boşaltırken, kredi kartından da para çekiyorlar. Eğer hesapta para bulunmuyorsa, dolandırıcılar hemen hazır kredi limitinden yararlanarak vatandaşı bir de borç yükü altında bırakıyorlar.

Önlem Almanın Yolları

Bu nedenle, arayan numaralara karşı dikkatli olunması ve asla telefonda şifre bilgilerinin verilmemesi son derece önemlidir. Tüm bilgileriniz talep edilse dahi, telefonu kapatıp kendiniz müşteri hizmetlerini aramanız en güvenli önlemdir. Ayrıca, telefon numarasını alırken resmi banka internet sitesinden doğrulama yapmanız gerekmektedir.

Telefon cevaplayanların banka hesaplarına ve kredi kartlarına zarar veren son dolandırıcılık yöntemi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.