EkonomiGenelTürkiye

İlkokul öğrencilerinin başarısı artık MEB tarafından takip edilecek

Biçimlendirici Değerlendirme Araçları Öğrenci Gelişimini Destekliyor

Akademik ve sosyal gelişimin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi, öğrencilerin gelişim düzeylerinin takibi için önemlidir. Bu amaçla, Bakanlık tarafından öğrencilerin gelişimini takip etmek amacıyla biçimlendirici değerlendirmeye yönelik örnek ölçme araçları hazırlanmıştır.

Örnek Ölçme Araçları Süreç Odaklı Değerlendirmeyi Destekliyor

Süreç odaklı değerlendirme yaklaşımını benimseyen biçimlendirici değerlendirme, örnek ölçme araçlarına dayanmaktadır. Bu ölçme araçlarına Bakanlığın internet sitesinden kolayca erişim sağlanabilmektedir. Bu şekilde, öğretmenler ve öğrenciler, öğrenme sürecindeki gelişimlerini daha iyi takip edebilmektedirler.

Ders Etkinliklerinin Bir Parçası Olarak Kullanılıyor

Geliştirilen örnek ölçme araçları, test sistemlerinin yerine geçerek ders etkinliklerinin bir parçası haline gelmektedir. Öğrencilere doğrudan geri bildirim sağlayarak, öğrenme sürecindeki eksikliklerin ve başarıların belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede öğrenciler, hemen hata yapma ve düzeltme şansı bulmaktadırlar.

Sürekli Geliştirme Hedefleniyor

Bakanlık, gelecekte benzer örnek ölçme araçlarını da yayınlamayı planlamaktadır. Bu sayede sürekli olarak öğrenci gelişimini desteklemek ve daha etkili bir değerlendirme süreci sunmak hedeflenmektedir. Yenilikçi ve güncel eğitim yöntemlerinin kullanılmasıyla birlikte, öğrencilerin potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmaları amaçlanmaktadır.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örneklerine ulaşmak için tıklayınız.

İlkokul öğrencilerinin başarısı artık MEB tarafından takip edilecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.