EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarına önemli bir artış: Son dakika gelişmesiyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Emekli Maaşları Nasıl Hesaplanır?

Birçok emekli, maaş zamlarının enflasyona göre belirlendiğini bilmektedir. Her altı ayda bir açıklanan enflasyon oranı, emekli maaşlarına yansımaktadır. Refah payı ve taban maaş uygulamalarıyla bu oranlar artırılabilmekte ve zaman zaman sabit artışlar yapılabilmektedir.

SSK, Bağ-Kur, dul ve yetim maaşları için artış oranları, altı aylık enflasyon oranına bağlı olarak belirlenir. Memur emeklileri için ise toplu sözleşme artışıyla birlikte bir önceki zam oranının üzerinde oluşan enflasyon maaşlara eklenir.

Refah Payının Önemi

Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranları açıklandığında, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri yakından ilgilenmektedir. Her ay açıklanan enflasyon rakamları, emekli maaşları üzerinde yeni bir hesaplama ve altı aylık oran için tahminler getirmektedir.

İlk Oran Açıklandı

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz enflasyon rakamı ve Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini, gelecek zam oranları hakkında ipuçları vermektedir. Temmuz ayı enflasyon oranının yüzde 9,49 olduğu açıklanmıştır. Geriye kalan beş aylık enflasyon oranı hesaplandığında, emekliler bu orana göre zam alacaklardır.

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 5,8 olarak güncellendiğinde, SSK ve Bağ-Kurlu emeklilerin zam oranı tahminen yüzde 31,92 olacaktır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin altı aylık enflasyon artışı yüzde 31,92, Emekli Sandığı emeklilerinin artışı ise yüzde 6’nın üzerinde oluşan

Emekli maaşlarına önemli bir artış: Son dakika gelişmesiyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.