EkonomiGenelTürkiye

BDDK’dan Resmi Gazete’de duyuru: Türkiye’de 3 yeni banka faaliyet gösterecek!

BDDK Resmi Gazete’de Yayımladı! Türkiye’de 3 Yeni Banka Kuruldu

Dijital Banka Yönetmeliği Kapsamında 3 Banka Kuruldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kurul kararları ile Türkiye’de 3 yeni bankanın kurulduğunu duyurdu. Bu kararlar, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik’in 4. maddesi ve Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik’in (Dijital Banka Yönetmeliği) 11. maddesi kapsamında alındı.

Colendi Bankası A.Ş. Kuruluyor

Kurul kararları doğrultusunda, Bülent TEKMEN, Erkan KILIMCI, Deniz Devrim CENGIZ, Ali Kürşad BOSTAN, Muhammed Furkan ÜNSAL ve Murat ÖZTÜRK tarafından Türkiye’de 2 milyar TL kuruluş sermayesiyle Colendi Bank A.Ş. adında bir dijital mevduat bankasının kurulmasına izin verildi. Colendi Bankası, Dijital Banka Yönetmeliği’nde belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak hizmet verecek ve bu çerçevede faaliyet izni başvurusunda bulunacak.

Enpara Bankası A.Ş. ve Hedef Yatırım Bankası A.Ş. Kuruluşu

BDDK’nın kararlarına göre, aynı şekilde Enpara Bankası A.Ş. adıyla bir mevduat bankası kurulmasına da izin verildi. Ayrıca Hedef Yatırım Bankası A.Ş. için faaliyet izni verildiği ilan edildi. Bu bankalar, Türkiye’nin finans sektöründe yeni aktörler olacak ve dijital bankacılık alanında hizmet sunacak.

Sonuç Olarak

BDDK’nın 5 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımladığı bu kurul kararları ile Türkiye’de 3 yeni bankanın kurulmasına izin verildi. Colendi Bankası A.Ş., Enpara Bankası A.Ş. ve Hedef Yatırım Bankası A.Ş., dijital bankacılık sektöründe faaliyet gösterecek ve finans sektörüne yeni bir soluk getirecektir. Bu kararlar, Türkiye’nin finansal altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlayacak ve bankacılık sektörüne rekabet getirecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.