EkonomiGenelTürkiye

Yeni Dönemde Tüm Araç Kullanıcılarını Kapsayan Duyuru!

**YENİ KARARLA ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA DEĞİŞİKLİKLER!**

1. KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Ülkemizde trafiğe çıkan yaklaşık 30 milyon araç bulunuyor. Bu araçların trafiğe çıkmadan önce mutlaka zorunlu trafik sigortasını yaptırması gerekiyor. Ancak bazı araçlar için sigorta şirketlerinden teklif alınamayabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçilmesi amacı ile yeni bir karar yayımlandı.

Trafiğe aracıyla çıkan herkesin mutlaka zorunlu trafik sigortasını yaptırması gerekiyor. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre trafik sigortası yaptıracak olan ancak belirlenen zaman içinde sigorta prim teklifi almayanların prim miktarı bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından hesaplanacak.

2. “KARAR VERMEYE YETKİLİDİR”

Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulamalarına ilişkin Resmi Gazete’deki karar için ilgili maddenin devamına şu ifade eklendiği görüldü:

“SEDDK, belirlenen süre içerisinde bu Yönetmelik kapsamında sigorta prim teklifi alamayan işletenlerin araçlarının grubuna bakılmaksızın Havuz kapsamına alınmasına ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkilidir.”

3. SİGORTA ŞİRKETLERİ TEKLİF VEREMEYEBİLİYOR

Bazı araçlar için maalesef sigorta şirketleri tarafından teklif çıkmayabiliyor. Bu gibi durumlarda artık devreye SEDDK girecek. Aracın prim miktarı SEDDK tarafından hesaplanarak zorunlu trafik sigortası için prim miktarı belli olacak. Azami prim tutarında artık karar verme yetkisinin SEDDK’da olacağı belirtildi.

Yeni Dönemde Tüm Araç Kullanıcılarını Kapsayan Duyuru!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.