EkonomiGenelTürkiye

40-50 Yaş Arası Ertelenmiş Emeklilik, Yeni Emeeklilik Şartlarına Göre!

Erken Yaşta Emeklilik İçin Güncel Koşullar

SGK tarafından erken yaşta emekli olmak isteyenler için güncel yöntemler açıklandı. En az 10 yıl prim ödemiş olanlar, emeklilik koşullarını sağlamadıkları hâlde erken emeklilik imkânına sahip olabilirler. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre, düşük primli emeklilik seçeneği artık mevcuttur. İşte, SGK tarafından yapılan açıklamanın ayrıntıları…

Erken Emeklilik İçin Prim Hesaplama Koşulları

SGK, prim tamamlaması yoluyla erken emeklilik imkânı sunmaktadır. En az 10 yıl prim ödemiş olanlar, yaş veya hizmet yılı şartını beklemeksizin erken emeklilik fırsatından yararlanabilirler. Erken emeklilik koşulları kişinin sigorta başlangıç tarihine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Emeklilik hesaplaması, sigorta başlangıç tarihi baz alınarak yapılır. Bazı durumlarda, belirli bir yaş ve prim şartını yerine getiren bayan ve erkek sigortalılar emeklilik hakkını elde edebilirler.

Sigorta başlangıç tarihinden sonraki dönemde sigortalı olan kişiler, belli bir prim günü tamamladıklarında emeklilik imkânına sahip olacaklardır. Bununla birlikte, 15 yıl sigortalılık şartı da bulunmaktadır. Yaş sınırı ise sigorta başlangıç tarihine göre değişiklik gösterir. Bu sayede vatandaşlar, sigorta başlangıç tarihlerine ve prim tamamlama koşullarına bağlı olarak yaş beklemeden emekli olabilirler.

40-50 Yaş Arası Ertelenmiş Emeklilik, Yeni Emeeklilik Şartlarına Göre!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.