EkonomiGenelTürkiye

Emeklilikte Çift Zam: Yeni En Düşük Maaş 13.800 TL

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zamlar ve Beklentiler

En düşük Emekli Maaşı Mart Ayında 7 Bin 500 Liraya Yükseldi

Hükümet, 14 Mayıs seçimlerine girilirken mart ayında yapılan kanun değişikliği ile en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmişti.

Yalnızca Kök Maaşlarda Artış: Enflasyon Farkı İşçileri Etkilemedi

Temmuz ayında iktidar, tüm emeklilere yapılması zorunlu olan enflasyon farkını yüzde 25 olarak açıkladı. Ancak bu artış yalnızca kök maaşlara yansıtıldığından, milyonlarca emeklinin aldığı parada hiçbir değişiklik yaşanmadı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyon yüzde 25.11’e ulaşırken, yıllık enflasyon yüzde 61.53 oldu.

Gıda ve Barınma Masrafları Arttı, Huzur Evleri Emeklileri Kabul Etmiyor

Gün aşırı artan gıda ve barınma masrafları, en düşük emekli maaşı ile yaşamayı imkansız hale getirirken, huzur evleri 7 bin 500 lira maaşı olan emeklileri kabul etmemeye başladı.

Ocak Ayına Kadar Zam Beklentisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaz aylarında emeklilere yapılacak ek zam için Meclis’in açılış tarihini işaret ederken, 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayan TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen “Ekim ayında emekliye zam olacak mı?” sorusuna inşallah yanıtını vermişti.

“En Düşük Emekli Maaşı Ekim Ayında 10 Bin Lira”

Sadece En Düşük Emekli Maaşında Değişiklik Bekleniyor

SGK uzmanı Özgür Erdursun, sözcü TV canlı yayınında son detayları aktarırken, Ekim ayının sonunda yalnızca en düşük emekli maaşında değişiklik içeren bir teklifin kabul edilmesinin muhtemel olduğunu duyurdu. Yapılacak artışın tüm emeklilere yansıtılmayacağını belirten Erdursun, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çekilmesinin ardından asıl zammın Ocak ayında enflasyon farkı ile maaşlara yansıtılacağını vurguladı.

Bağ-Kur Emeklilerin Düzenleme Beklentisi

Bağ-Kur emeklilerin prim gün sayısında yapılacak düzenleme nedeniyle Meclis’e gelecek torba yasaya eklenmesi beklenen değişiklik, Ekim ayının sonuna sarkıtılması halinde bu ay ödenecek maaşlara yansıtılmayacak. En düşük maaşta yapılacak artıştan yalnızca kasım ve aralık aylarında faydalanılabilecek olsa da, bu zammın Ocak ayındaki artışı etkileyecek olması büyük önem taşımaktadır.

Ocak Ayında En Düşük Emekli Maaşı 13 Bin 800 Liraya Ulaşacak

SGK Uzmanı Erdursun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte ilk 9 ayda yüzde 61.53’e ulaşan enflasyon rakamlarının yıl sonunda, Orta Vadeli Program’a paralel olarak yüzde 65’e ulaşacağını belirtti. Bu durumda Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam da yüzde 38 civarında olacak. Eğer en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilirse, emeklilerimiz 2024 yılında minimum 13 bin 800 lira seviyesinde aylık alacak.

Beklenti: Ekim Ayı Sona Ermeden Zam Haberi Bekleniyor

Özellikle sayın Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, ekim ayı sonuna ermeden taban aylıkların 10 bin liraya çekileceği beklenmektedir.

Emeklilikte Çift Zam: Yeni En Düşük Maaş 13.800 TL

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.