EkonomiGenelTürkiye

ABD enflasyon verileri açıklanacak: Dolar değeri 27 seviyesinde.

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: Dolar Kuru Yükselişe Geçti

ABD Enflasyon Rakamları

ABD, bugün TSİ 15:30’da açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verileriyle gündeme geldi. ABD’deki tüketici fiyatları endeksi, Fed’in hedefinin üzerinde olan %3,2 seviyesinde bulunuyordu. Beklentilerin üstünde gelebilecek enflasyon rakamları, daha sert para politikalarını tetikleyebilir ve dolayısıyla dolar endeksini ve dolar/TL kurunu artırabilir. Verilerin açıklanma saati 15:30 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sermaye Akışı Beklentisi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 dönüşünde Hindistan’da basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Orta Vadeli Program’ın dünya tarafından olumlu algılandığını belirterek Türkiye’ye sermaye akışının başlayacağını vurguladı. Erdoğan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile gerçekleştirdiği görüşmelerin de verimli geçtiğini ifade ederek, “Anlaşmalardan beklediğimiz sonuçlarla Türkiye’ye önemli yatırımlar çekilecek ve nakit girişi artırılacak.” şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek’in Enflasyonla Mücadele Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon yayınında Orta Vadeli Program’ın birinci önceliğinin enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek olduğunu belirtti. Şimşek, “Kredi büyümesiyle enflasyon mücadelesi olmaz. Yüzde 140 olan kredi büyümesiyle enflasyonu düşüremeyiz.” şeklinde konuştu. Ayrıca Şimşek, hükümetin herhangi bir kur hedefi bulunmadığını da ifade etti.

Kredi Kartı Düzenlemesi ve Kredi Büyümesi

Bakan Şimşek, kredi kartı düzenlemesiyle ilgili olarak, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını da azaltarak kredi büyümesini düşürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Cari Açık Durumu

Temmuz ayında cari açık, altın ithalatı ve dış ticaretin etkisiyle 5,4 milyar doları aştı. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 717 milyon dolar fazla verdi. Ocak-Temmuz döneminde cari açık 42,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari açık ise 58,5 milyar dolar olarak kaydedildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Program’da, 2023 sonunda cari açığın 42,5 milyar dolar olması bekleniyor.

ABD enflasyon verileri açıklanacak: Dolar değeri 27 seviyesinde.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.