EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere zam oranları belirlendi!

Emeklilere Yapılacak Zam Konusu Meclisin Açılmasını Bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, esnaf ziyareti sırasında yaptığı konuşma ile emeklilere yapılacak olan seyyanen zam konusunu gündeme getirdi. Memurlara yapılan seyyanen zam sonrası emeklilere yapılan zam oranının sadece yüzde 25 olarak belirlenmesi emekliler arasında hayal kırıklığı yaratmıştı. Bakan Işıkhan, yeni düzenlemeler için çalışmaların yapıldığını belirtti.

Emekliler, Meclis’in Açılmasını Bekliyor

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde Çorum’da esnaf ziyareti sırasında görevli olduğu esnafa geçim sıkıntılarını dile getiren emeklilere, “Çok rahat olun lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah” şeklinde yanıt vermişti.

Bakan Işıkhan’ın bu açıklamalarından sonra gözler, ekim ayında açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrildi. Show Haber’de yer alan bir haberde belirtildiğine göre, emeklilerin bir diğer taleplerinden biri de en düşük emekli maaşının 7 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmasıydı. Bakan Işıkhan’ın bu açıklamasıyla birlikte, emekliler yeni düzenlemelerin açıklanacağı ekim ayını beklemeye başladı.

Emeklilere olası düzenlemeyle birlikte memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın aynı şekilde uygulanması beklenmiyor. Kulislere göre, yapılacak zam miktarı 8 bin lira değil, bunun yarısı olan 4 bin lira olacak.

Emeklilere zam oranları belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.