EkonomiGenelTürkiye

“Vakıfbank’tan cazip koşullarla satışa sunulan 3+1 konut: 10 yıl vadeli, 7.026 TL sabit taksit!”

**UCUZ KONUT SATIN ALMAK İÇİN UYGUN FİYATLI SEÇENEKLER AZALDI!**

Ucuz konut satın alma imkanı her geçen gün azalıyor. Bu durumda, sadece yüksek gelir düzeyine sahip bir azınlık haricinde, emlak piyasasından konut almak neredeyse imkansız hale geliyor. Bunun sebepleri, hem vatandaşların alım gücündeki azalma hem de sürekli artan konut fiyatlarından kaynaklanıyor. Bu nedenle, ucuz fiyata konut sahibi olma yolları araştırılmaya başlandı.

**BANKALAR NEDEN UCUZ KONUT SATIŞI YAPIYOR?**

Bankaların ucuz konut satışı yapmalarının birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Aslında bankaların ana faaliyetleri konut satmak değildir ve bu konutlar için doğrudan bir maliyetleri de yoktur. Sadece kredi kullanan müşterilerin borçları için bu konutlar bankaya geçer. Bu da bankanın kredi zararıyla konut sahibi olması anlamına gelir. Bu kredi zararı da konut satışlarıyla kapatılabilir. Bu durum da bankaların hızlı bir şekilde satış yapabilmeleri için ellerini rahatlatabilir.

**VAKIFBANK’TAN KONUT SATIŞ İLANI!**

Vakıfbank, birçok konut satış ilanı yayımlamaktadır ve hepsini bu yazımızda ele almak mümkün değildir. Sadece örnek olarak, Kayseri’de satışa çıkarılan bir konutu ele alıyoruz. 123 metrekare büyüklüğündeki bu konut, 3+1 planına sahip olup 330 Bin TL’ye satılmaktadır. Bu fiyatın, şu anda ikinci el bir otomobil almak için bile zorluk çekildiği bilinmektedir.

**KONUT KREDİSİ DESTEĞİYLE TAKSİTLE SATIN ALMAK MÜMKÜN!**

Vakıfbank’ın Kayseri’de 330 Bin TL’ye satışa sunduğu konut, konut kredisi desteğiyle satın alınabilir. İlk olarak, konutun fiyatının %10’luk kısmı olan 33.000 TL’nin peşin ödenmesi gerekmektedir. Kalan 297 Bin TL’lik tutar için ise Vakıfbank’tan 120 aya varan vadelerle konut kredisi kullanılabilmektedir. Bu durumda, bu evi satın alabilmek için aylık 7.026 TL taksit ödenir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.