EkonomiGenelTürkiye

Emekli Vatandaşlara İş Bankası, Denizbank, Yapı Kredi Ve Ziraat Bankası Tarafından 22.500 Lira Para desteği

Emeklilere Avans Verilmesi İle İlgili Detaylar

Emeklilerin Nakit İhtiyacının Karşılanması

Mevcut emekliler de artık avans imkanından yararlanabilecekler. Emekliler, avansa onay çıkması durumunda, 3 maaş tutarında nakit kullanma hakkına sahip olacaklar. Bu nakit avans, taksit ve faizsiz olarak geri ödenecektir. Bu hizmetin amacı, emekli maaşının bağlanmasını bekleyen kişilere bir rahatlama sağlamaktır. Ayrıca, 3 maaş tutarında verilen bu avans, geri ödemeler açısından da büyük bir avantaj sunmaktadır.

3 Maaş Tutarında Avans Başvurusu

Emekli vatandaşlar, başvuru yapmaları halinde, emekli maaşlarının yatana kadar 3 maaşa kadar avansa başvurabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu, net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapacağını duyurmuştur. Avansın bağlanacağı gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan kısmı ve daha sonra gelir ve aylıkların dörtte biri kadar oranı, geri ödeme sürecinde kesinti olarak uygulanmaktadır. Emeklilik başvurusu yapan kişilere, maaşlarının ödenmemesi durumunda, 90 gün içinde yazılı başvuru yapmaları halinde bu ödeme verilmektedir.

Maaş Bankası Seçimi ve Ödeme Süreci

Emekli maaşını almak istediğiniz bankayı seçerek başvurunuzu gerçekleştirdiyseniz, emekli aylığınızı alacağınız bankadan avans ödemenizi çekebilirsiniz. Bu uygulama, mevcut emekliler için de geçerlidir. Detaylar hala merak edilmektedir ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a odaklanılmış durumdadır. Sistem hayata geçirilirse, emekli vatandaşlar, SGK’ya yazılı başvuruları ile maaşlarının 3 katına kadar avans almaları mümkün olacaktır. Bu ödeme daha sonra emekli vatandaşın maaşından, 12-24 ve 36 ay taksitle kesilecektir. Örneğin, 2000 TL maaş alan bir emekli vatandaş, 6000 TL’ye kadar destek alabilecektir. Bu durumda anlık nakit taksit ise 166,66 TL’ye eşdeğerdir. Emeklilerden avans kullanımı için herhangi bir faiz talep edilmeyecektir. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar, faizsiz ve masrafsız bir şekilde avans çekerek nakit ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.

Emekli Vatandaşlara İş Bankası, Denizbank, Yapı Kredi Ve Ziraat Bankası Tarafından 22.500 Lira Para desteği

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.