EkonomiGenelTürkiye

MSB PERTEM Subay Alımı Başvuru Ekranı

MSB PERTEM Subay Alımı Online Başvuru Ekranı Açıldı

MSB PERTEM Subay Alımı Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından 2023 yılı için dış kaynaktan muvazzaf subay alımı gerçekleştirmektedir. Bu alımlar, adayların başvurularını online olarak gerçekleştirebilecekleri bir sistem olan MSB PERTEM Subay Alımı Online Başvuru Ekranı üzerinden yapılmaktadır.

MSB PERTEM Subay Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Adayların alımlarda yer alabilmek için belirli koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bu koşullar aşağıdaki gibidir:

  • Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1996 ve daha sonraki doğumlular).
  • Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular).
  • Yurt içinde en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokulların TABLO (1-3)’de gösterilen kaynak okul programlarından mezun olmak (eş değer programlar dikkate alınmayacaktır).
  • Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayan ve mezun oldukları programın TABLO (1- 3)’de gösterilen kaynak okul programları ile denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış (belge ile) olanlar.
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı Piyade (Komando) sınıfı hariç olmak üzere, Tablo (1-3)’deki sınıflara müracaat edecek adayların 2022 veya 2023 KPSS P3 Lisans Puanı en az 70 olmalıdır.
  • Piyade (Komando) sınıfına başvuracak adayların KPSS Puanı en az 60 olmalıdır.
  • Mühendis sınıfına müracaat edecek adaylar için KPSS P3’den en az 70 almanın yanı sıra, son iki yıl içerisinde (2022-2023) ÖSYM tarafından yapılan ingilizce yabancı dil sınavından en az 60 not almış olmak gerekmektedir.
  • Mühendis sınıfı kadrolarına müracaat edecek adayların lisans mezuniyet akademik not ortalaması asgari 2,60 (4’lük not sisteminde) olmalıdır.

MSB PERTEM Subay Alımı Başvuru Süreci

Adaylar başvurularını MSB PERTEM Subay Alımı Online Başvuru Ekranı üzerinden yapabilirler. Başvuruların kabul edilme süreci, 17 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru sürecinde, adayların belirtilen başvuru koşullarını sağlayan belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Siz de MSB PERTEM Subay Alımı hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru sürecine dahil olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subay olma şansını yakalamak için MSB PERTEM Subay Alımı Online Başvuru Ekranını ziyaret edebilirsiniz.

MSB PERTEM Subay Alımı Başvuru Ekranı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.