EkonomiGenelTürkiye

2023 Vergisiz Fiyat Listesi: General Mobile, Samsung, Xiaomi ve Daha Fazlası!

Vergisiz Telefon Kampanyası Kabine Toplantısı ile Açıklanıyor!

Türkiye’nin gündeminde yerini alan vergisiz cep telefonları ve ücretsiz internet kampanyası, yaklaşan Kabine Toplantısı kararları arasında heyecanla bekleniyor. Milyonlarca öğrencinin umudu haline gelen bu proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen detaylarla şekilleniyor. Vergisiz cep telefonlarına ek olarak, öğrencilere 10 GB ücretsiz internet de sunulacak. İşte konu hakkında detaylar…

Ver gisiz Telefon Başvuru İşlemleri Kabine Toplantısı Ardından Bekleniyor!

25 Eylül Pazartesi günü yapılması beklenen Kabine toplantısı ile üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar projesinin aktarılması bekleniyor. Başkan Erdoğan’ın aktardığına göre sıradaki toplantıda detaylar paylaşılacak:

“Yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. Cumhurbaşkanı Yardımcımızı ve ilgili bakanlarımızı Kabinemize sundukları çalışmayı tekemmül ettirmeleri konusunda talimatlandırdık.

Nihai çalışmaya göre, bir sonraki toplantımızda her iki konu ile ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve gençlik bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizdedir.

Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözlerin ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz.”

Bakan Uraloğlu Açıkladı: Vergisiz Telefon Markaları ve Modelleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu vergisiz telefon markaları ve modeller hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını dile getirdi:

“ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencilerinin tamamı gelirlerine bakılmaksızın, yüksek okul ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Aylık 10 GB bedava internetle birlikte başlayacak. Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak. Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak.”

Bakan Mehmet Şimşek’ten Açıklama! Öğrencilere Vergisiz Telefon Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Vergisiz telefon kampanyası ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten konuya ilişkin açıklama geldi:

Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek’e, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı soruldu.

Şimşek, konunun TBMM’nin yeni yasama yılına başlamasıyla gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da “Yasal düzenleme gerektiren konularda tabii ki Meclis’in açılması gerekir. İdari karar gerektirenler, idari kararla yapılır. Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım.” yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, çalışmanın tamamlanmadığı konularda değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını vurguladı.

Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Kabine Toplantısının Eylül ayında yapılması proje detaylarının aktarılmasıyla birlikte projenin Ekim ayı itibarıyla başlaması bekleniyor. Projenin başvurularında GSB portalının kullanılması öngörülenler arasında.

Vergisiz Telefon Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gençler vergi muafiyetinin yanı sıra her ay 10 GB ücretsiz internet kullanım hakkına da sahip olacak.

ÖTV ve KDV kaldırıldığında cep telefonu fiyatlarında çarpıcı bir düşüş yaşanacak. Örneğin bir üniversite öğrencisi, ÖTV ve KDV muafiyetinin beraber uygulanması durumunda 50 bin TL’ye satılan bir telefonu 25 bin 450 TL’ye satın alabilecek.

40 bin TL’ye satılan bir cep telefon

2023 Vergisiz Fiyat Listesi: General Mobile, Samsung, Xiaomi ve Daha Fazlası!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.