EkonomiGenelTürkiye

PTT’den, başvuru yapmadan gelenlere sosyal yardımda TC Kimliğe 4500 TL direkt ödeme!

Memur Maaşlarındaki Zamla Birlikte Evde Bakım Maaşı Arttı

PTT’den Kimliğini Gösterene 4500 TL

Son dönemde emeklilere yapılan %25’lik zamın ardından memurlar da ekstra refah payıyla desteklendi. Sosyal yardım ödemeleri, genel olarak yapılan bu artıştan etkilendi. Özellikle Ağustos ayında, evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri bu zamlardan olumlu anlamda etkilendi.

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, devlet tarafından sağlanan düzenli sosyal yardımlar arasında önemli bir yere sahip. Emekli ve memur maaşlarında gerçekleştirilen artışların ardından, bu tür yardımların miktarı da artış gösterdi. Evde bakım maaşı da bu artıştan faydalanan yardımlar arasında. Bu maaş, her ayın 15 ile 31 arasında hak sahiplerine ödeniyor. Geçtiğimiz Temmuz’da, bu maaşlar zamlı olarak 15 Temmuz’da yatırıldı.

Farklı Maaş Türlerine Zam Geldi

Bunun yanı sıra, sosyal destek kategorisinde farklı maaş türlerine de zam geldi. Örneğin; yaşlılık maaşı 1.997 TL’den 2.348 TL’ye, belirli engel oranlarına göre engelli maaşları ise 1.594 TL’den 1.874 TL’ye yükseldi. Ağır engelli bireyler için bu miktar 2.392 TL’den 2.811 TL’ye çıktı. Engelli yakınlarına verilen aylıklar ve silikozis hastalığından etkilenen bireylere verilen destekler de artırıldı.

Bu Ay İçin Evde Bakım Maaşı Miktarı

Son olarak, evde bakım maaşındaki artışla birlikte, bu ay içerisinde ödeme miktarı 5.098 TL oldu. Hak sahipleri, bu maaşları Ağustos ayının 15 ile 31’i arasında alabilecekler.

PTT'den, başvuru yapmadan gelenlere sosyal yardımda TC Kimliğe 4500 TL direkt ödeme!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.