EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere müjdeli haber: Erdoğan zam tarihini açıkladı!

Emeklilere Yapılacak Zam Yeniden Ertelendi

Emeklilere yapılan zam sözleri seçim öncesi yapılan vaatlerden biri olmuş olsa da, hükümet temmuz ayında yaptığı ara zammı sadece kök maaşlara yansıtarak milyonlarca emeklinin aylığında hiçbir artış gerçekleştirmemişti.

Her İki Aday da 1 Ekim’i İşaret Etmişti

Emeklilerin tepkisi üzerine hükümet yetkilileri, ardı ardına açıklamalar yaparak ara zam için 1 Ekim tarihini işaret etmişlerdi. Meclis’in tatile girmesinin ardından yapılan açıklamalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat aldığını belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla birlikte emekli maaşlarının görüşüleceğini söylemişti.

Bu açıklamalarla paralel olarak, AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım da bir canlı yayında aynı ifadelere yer vererek, emeklilerin yüzünü güldürecek haberin Meclis’in açılmasıyla gerçekleşeceğini duyurmuştu.

Öte yandan, yeni ekonomi modeli ve parasal sıkılaşma gibi koşullar, enflasyon karşısında geçinemeyen emeklilerin gelirlerinin azalmasına sebep oldu. Şu anda en düşük emekli maaşı 280 doların altına gerilerken, hayatlarını sürdürebilmek için birçok emekli huzurevine yerleşmek zorunda kalmıştır.

Emekli Zamı Bir Kez Daha Ertelendi

1 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan emekli zamı heyecanla bekleyen milyonlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında basın mensuplarına, emeklilere yönelik maaş artışının yıl sonuna kadar gerçekleşebileceğini belirtti.

Erdoğan’ın, emeklilere yönelik yapılan çalışmaların ne zaman sonuçlanacağına ilişkin soruya verdiği cevap ise şu şekildedir:

“Çok uzun sürmez. Yani en kısa zamanda. İlgili bakan çalışmalarını devam ettiriyor. Dönüşte bir araya gelip, ‘Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?’ diye cevaplarını alacağız. Ama inşallah, 2024’e kadar bu kararları almış oluruz.

Ekonominin kronik sorunlarını çözerken, işçilerimiz, memurlarımız ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için çaba sarf ediyoruz. Elimizden gelen adımları atıyoruz. Emeklilerin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun her kesimine yönelik adımlar attığımız gibi, onların yaşam şartlarını iyileştirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. Uyguladığımız Orta Vadeli Program’ın başarılı olmasıyla beraber, toplumun her kesimi gibi emeklilerimiz de refah artışından paylarını alacaklardır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşması için çaba göstereceğiz.”

Emekliye İkramiye 29 Ekim’de Verilecek mi?

Bir diğer konu ise Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olarak verileceği iddia edilen 5 bin TL’lik ikramiye oldu.

AKP’li Hamza Dağ, çalışmalara yönelik konuşurken, ikramiye söylentilerini yalanlamamış ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bu konunun sorulması gerektiğini belirtmiştir.

Emeklilere müjdeli haber: Erdoğan zam tarihini açıkladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.