EkonomiGenelTürkiye

“30 Eylül 2023’te Gram ve Çeyrek Altın Sahipleri İçin Müjdeli Haber!”

Altın Fiyatlarındaki Düşüşe Rağmen Yükseliş Beklentisi Devam Ediyor

Altın Son 6 Ayın En Düşük Fiyatını Gördü

Değişen tüketim alışkanlıkları ve gelişen teknolojilerle birlikte her gün yeni yatırım araçları piyasalara çıkmaktadır. Bu dönüşümle birlikte riskli yatırım araçlarına temkinli yaklaşan vatandaşların en popüler seçeneği olan altın, hala zirvedeki yerini korumaktadır.

2022 yılı beklentileri karşılayamayan altın, 2023’e hızlı bir başlangıç yapmış olsa da yılın geri kalanında yükseliş trendini sürdürememiştir. Özellikle Fed’in sıkı para politikasını sürdürmesi, ABD’de faiz oranlarının rekor seviyelere yükseltilmesi ve dünya piyasalarındaki diğer gelişmeler, dolar endeksinin 106 seviyelerine yükselerek altın fiyatlarını olumsuz etkilemiştir.

Haftayı 1925 seviyesinden açan xauusd paritesi, yaşanan dalgalanmaların ardından kapanış seansında 1850 doların altına inmiştir. Bu düşüş, foreks piyasalarının yanı sıra gram altın/TL fiyatlarında da sert düşüşlere neden olmuş ve altınını saklayan yatırımcılarda büyük bir panik yaşanmıştır.

Türkiye’de finansal piyasalar ve emtialar üzerine yaptığı yorumlarla bilinen İslam Memiş, bu düşüşlerin geçici olduğunu ve altının tekrar yükseliş trendine geçeceğini belirtmiştir.

Dünyayı Kasıp Kavuracak Kriz Kapıda

“Petrol fiyatları 100 doları görmeye hazırlanıyor. Küresel olarak yeni bir enflasyon dalgası kapımıza dayanmış durumda. Tüm ekonomik göstergeler, yakın bir gelecekte küresel bir krizin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bu ortamda, ekonomi bilgisine sahip olanların beklentisi altın fiyatlarının yükseleceği yönündedir. Ancak ABD’nin güçlü manipülasyonu nedeniyle, şu anda en dip seviyelere gelmiş bir emtia piyasası ile karşı karşıyayız.”

Çin’den gelen kriz uyarıları ve ABD’de gelecek ay enflasyonun yüzde 4’ün üzerine çıkacağı beklentisi, altın için sert ve istikrarlı bir yükselişin yakın olduğunu göstermektedir. Şu anda yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu söyleyebiliriz. Muhtemelen FED tarafından son faiz artışı Ekim ayında yapılacak ve 2023 sonuna kadar sabit bir faiz politikası uygulanacaktır. İşte bu noktada, ons fiyatının yıl sonuna kadar 2000 dolar seviyesini test edeceğini söylemek mümkündür.

Elbette teknik düzenlemeler ve kısa süreli düşüşler yaşanabilir, ancak burada önemli olan her kırımda panik satışları yapmamak ve sabırlı olmaktır. Küçük yatırımcılar için en büyük tuzaklardan biri budur. Uzun vadeli düşünüyorsanız, şu anda gram altın için tahmini yıl sonu fiyatı 1880 lira olmasına rağmen, erken toparlanmalarla beklentim 1920 lira seviyelerine kadar yükselmesidir.

“En Ucuz Fiyattan Altın Almak İçin Son 2 Gün”

2023 altının yılı olacak, dedim ve bu iddiamı hala sürdürüyorum. Emtiaların tamamı, özellikle gümüş, kazançlı bir yıl sonu beklemektedir. Belki de altını geride bırakacak tek yatırım aracı gümüştür.

Ons altının bu tarihten sonra 2000 doların üzerine çıkacağını ve orada kalıcı olacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta belirttiğim gibi, dip fiyattan alım yapmak isteyenler için son şanslar 2023’te kapanmak üzere. Profesyonel yatırımcılar gibi son günleri kazançlı çıkmak için fırsat olarak görebiliriz çünkü ons altında 1850 direncinin altına fazla inilmeyecektir ve önümüzdeki haftadan itibaren toparlanma hareketleri gözlemlenecek, Ekim ayının ortalarında ise 1950-2000 bandına doğru ataklar gerçekleşebilir.

Bu yükselişlere bağlı olarak gram altında da yükselişler beklenmektedir. Gün içinde gösterge kur olan 1630 liraları gören gram altın, ilerleyen aylarda olası bir döviz yükselişi ve xauusd paritesinin artışı nedeniyle hem dolar cinsinden değer kazanacak, hem de gramın Türk lirası karşısındaki değeri çift yönlü bir destek alacaktır. Burada uzun süre bekleyenler, yıl sonunda en çok kazananlar olacaktır.

“Altın Fiyatları Bir Geri İki İleri Gidecek”

Gelecek haftalardan itibaren özellikle kripto para birimleri için boğa sezonunun başladığına dair işaretler devam ederken, altında da sert ve uzun süreli bir yükseliş beklenebilir. Belki bu kırılma gelecek hafta gerçekleşecektir, bu yüzden son iki gün için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Her zaman dediğim gibi, sürekli olarak “Altın tamamen düşüşte, satış yapmalı mıyız? Daha ne kadar düşecek?” gibi sorular alıyorum. Altın çak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.