EkonomiGenelTürkiye

Dul ve yetimlere ödenecek emekli ikramiyesi miktarı nedir?

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Müjdesi!

Emeklilerin gelirlerinde beklenen iyileştirmenin haberi sonunda geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere müjdeyi vereceklerini belirtti. 9 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjdeyi duyurdu.

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre, emeklilere verilen müjde 5.000 TL ikramiye oldu. Emekliler, 5.000 TL ikramiye ödemesi alacaklar. Bu ödeme, Kasım ayının 15’ine kadar emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Ancak bu ikramiyede bir kısıtlama bulunacak. Çalışmaya devam eden emekli olmasına rağmen bu ikramiyeyi alamayacak. Dolayısıyla, toplam 16 milyon emekliden yaklaşık 4 milyonu 5.000 TL emekli ikramiyesi almayacak.

Dul ve Yetimler de İkramiye Alacak mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dul ve yetimlere aylık maaş ödemesi yapıyor. Dul ve yetimler, bu maaşların karşılığında bankalardan maaş promosyonu alabiliyorlar. Dolayısıyla, 5.000 TL emekli ikramiyesini de alabilecekler. Ancak dul ve yetimler, bu ödemeyi 5.000 TL olarak alamayacaklar.

İkramiyeler, emeklilik dosyalarına göre ödenecek. Dul ve yetimler de bu emeklilik dosyasından çeşitli oranlarda maaş alıyorlar. Yüzde 100 oranda maaş ödemesi yapılmadığı için dul ve yetimler, daha düşük tutarda ikramiye ödemesi alabilecekler.

Dul olan ancak çocuğu olmayanlara yüzde 75 oranında, dul olan ve çocuğu olanlara yüzde 50 oranında, yetimlere ise yüzde 25 oranında dul ve yetim maaşı tahsis ediliyor. Aynı oranlar doğrultusunda emekli ikramiyesi verilecek. Dolayısıyla, dul olan ancak çocuğu olmayanlara 3.750 TL, dul olan ve çocuğu olanlara 2.500 TL, yetim maaşı alanlara ise 1.250 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Dul ve yetimlere ödenecek emekli ikramiyesi miktarı nedir?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.